jacogi 30.05.2020 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2020 Witam, jak mam tu zamontować rynny...planowałem dać deskę okapową i haki doczołowe, ale teraz od czoła krokwi do pasa nadrynnowego jest około 5 cm ( tak dekarz zrobił )., moim zdaniem to trochę mało...proszę o ocenę. Pozdrawiam[ATTACH=CONFIG]444698[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]444699[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.06.2020 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 (edytowane) A czemu dekarz nie zamontował rynny??? Jak teraz zamontujesz pas nadrynnowy? Ta obróbka wystająca spod dachówki to jakieś nieporozumienie. Przy tak wykonanym okapie rynna będzie bardzo nisko w stosunku do dachówki. Dachówka daleko wysunięta. Woda może nie wpadać do rynny. Czemu dekarz nie obrobił szczytów? O co tu chodzi? Pozdrawiam. Edytowane 3 Czerwca 2020 przez Andrzej Wilhelmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacogi 04.06.2020 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 witam, dekarz nie montował , bo ja chciałem zamontować samodzielnie (koszty). Pas nadrynnowy jest, tylko mam wrażenie że za mało wystaje... Co teraz mam zrobić, jakaś porada praktyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fo11rest 06.06.2020 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2020 Pozostaje ci teraz to rozebrać, położyć rynny i dopiero pan nadrynnowy tak aby wpadał trochę w rynnę. No chyba że zaoszczędziłeś też na pasie nadrynnowym i jest za krótki, to wtedy trzeba kupić nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts