leonwawa 31.05.2020 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 cześć, Ułożyłem panele w pokoju i mam problem z dylatacją. O ile pomiędzy ścianami mam ładne dylatacje to dylatacja pomiędzy płytkami oraz panelami jest zbyt mała.Dylatacja nie jest zbyt mała, aby spełniała swoja funkcję, jednak jest zbyt mała aby można było zamocować listwę dylatacyjną.Listwa dylatacyjna jest montowana na takie trzpienie wsuwane w rowek w listwie i ten właśnie rowek/prowadnica do trzpieni mieści mi się jednie w niektórych miejscach długości dylatacji. Czy da radę to zrobić szlifierką kątową z tarczą do metalu? tylko taką dysponuję.Pomyślałem, tez że można nawiercić wiertłem małym raz koło razu i usunąć nadmiar. proszę o pomoc z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 31.05.2020 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Pozaznaczać i zeszlifować tą tarczą listwę trzpienie - nie panele. Wkleić listwę na klej sylikonowy i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 31.05.2020 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 (edytowane) Czy da radę to zrobić szlifierką kątową z tarczą do metalu? tylko taką dysponuję. Oczywiście że da radę. Jak nie mam nic innego pod ręką to szlifierką tnę np kilkucentymetrowe beleczki np 6x4. Fakt, zadyma jest jak z ogniska Możesz mieć problem jedynie przy ścianie itp bo nie dojedziesz tarczą do końca. Wtedy musisz czymś pokombinować (dłutko, śrubokręt, młotek) Edytowane 31 Maja 2020 przez Pytajnick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts