Kuji123 31.05.2020 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Cześć, mam świeżo wykopaną studnie abisynkę woda na 7 metrach , w kręgach metr poniżej gruntu pompa multi hwa 3000 bez hydroforu z automatycznym wyłącznikiem .Położyłem automatyczne nawadnianie 4 elektrozawory i dalej rurami 25 mm pociągnieniete skrzynki czerpalne niestety dzisiaj zauważyłem że jak leje wodę z węża podłączonego do studzienki czerpalnej to po 5 minutach strasznie spada ciśnienie . Tak jak by wody nie było, natomiast jak leje się woda ze zraszaczy( sekcja dwa zraszacze rainbird 5008 plus - dysza 4 ) , czy 30 minut z węża kropelkowego jest wszystko ok.Co może być przyczyną słabego ciśnienia na wężu ogrodowym.??? 16 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 31.05.2020 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Zraszacze czy zwłaszcza linia kroplująca taka krótka jak u ciebie zdecydowanie mniej wody potrzebuje więc ciśnienie jest dobre a lejąc z węża spada to oczywiste . ja mam 200 m lini kroplującej i pompa się dusi bo ciśnienie rośnie ale jak otworzę jeszcze wąż 1/2 cala to ciśnienie spada normalka , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuji123 09.06.2020 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Nie , Dzisiaj po testowałem i jest tak:Linia kroplujaca ponad 100metrow działa Z ciśnieniem 4 bar.Zraszacze około 3 bar.Pistolet ogrodowy jak jest włączony tylko on to ciśnienie spada do 0, ale jak włączę np. Linie kroplujaca i pistolet to ciśnienie jest cały czas 4 bar. Dlaczego tak się dzieje , wychodzi na to żebym mógł podlać kwiatki ręcznie to muszę coś włączyć dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts