rhein 31.05.2020 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 WitamOstatnio zainteresowałem się zestawem Philips Hue. Czy odpowiednia instalacja oświetlenia wystarczy aby mieć odpowiednio oświetlone pokoje wieczorem? Czy moc żarówek bądź pasków led jest wystarczająca? Znajdzie się ktoś kto użytkuje i podzieli się spostrzeżeniami? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekWaw 01.06.2020 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Mam u siebie w mieszkaniu kilkanaście żarówek ZigBee (różnych firm) jak również paski LED i nie zauważyłem deficytów w oświetleniu. Ale lepiej oceniać konkretne źródeł światła, na podstawie obiektywnych parametrów, takich np. jak lumeny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhein 01.06.2020 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 (edytowane) HejA powiedz mi, czy mostek Philips Hue obsłuży tylko żarówki i paski led z Philipsa, czy innych producentów też? Oczywiście mówimy tu o protokole ZigBeePiszesz, że masz różnych producentów, czy wszystko sterujesz przez mostek Philipsa, czy do każdego producenta inna aplikacja? Możesz podac producentów żarówek i jakie masz największe moce żarówki? Pozdrawiam Edytowane 1 Czerwca 2020 przez rhein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekWaw 02.06.2020 01:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2020 Musisz poczytać o tym w necie, ja nie miałem nigdy mostka Philipsa, więc nie pomogę.Mam stick Conbee II podłączony do Raspberry Pi i na nim mam te różne żarówki Zigbee.Obsługuje to oprogramowanie deCONZ/Phoscon, które zdaje się ma kompatybilne z Hue API.Z tym API łączy się mój system który używam (Loxone) i on już sobie zarządza sobie tymi żarówkami. Żarówki mam trzech producentów: Philips, Osram, Aqara. Różne formaty: E14, E27, GU10.Z tych dużych mam np. te: https://allegro.pl/oferta/inteligentna-zarowka-smart-led-white-xiaomi-aqara-7911486682Paski LED mam na sterowniku Phoscon FLS-PP lp, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UserOne 02.06.2020 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2020 Ja mam mostek Philipsa i różne lampy i żaróki w tym 4 Ikea, które też są podłączone do mostka ale mają jedynie mozliwość sciemniania światła bialego. Philips ma wszystkie kolory. UO Hej A powiedz mi, czy mostek Philips Hue obsłuży tylko żarówki i paski led z Philipsa, czy innych producentów też? Oczywiście mówimy tu o protokole ZigBee Piszesz, że masz różnych producentów, czy wszystko sterujesz przez mostek Philipsa, czy do każdego producenta inna aplikacja? Możesz podac producentów żarówek i jakie masz największe moce żarówki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts