Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Philips Hue - podstawowe oświetlenie wnętrza domu

Recommended Posts

Witam

Ostatnio zainteresowałem się zestawem Philips Hue. Czy odpowiednia instalacja oświetlenia wystarczy aby mieć odpowiednio oświetlone pokoje wieczorem? Czy moc żarówek bądź pasków led jest wystarczająca?

Znajdzie się ktoś kto użytkuje i podzieli się spostrzeżeniami?

Pozdrawiam

Hej

A powiedz mi, czy mostek Philips Hue obsłuży tylko żarówki i paski led z Philipsa, czy innych producentów też? Oczywiście mówimy tu o protokole ZigBee

Piszesz, że masz różnych producentów, czy wszystko sterujesz przez mostek Philipsa, czy do każdego producenta inna aplikacja?

Możesz podac producentów żarówek i jakie masz największe moce żarówki?

Pozdrawiam

Edytowane przez rhein

Musisz poczytać o tym w necie, ja nie miałem nigdy mostka Philipsa, więc nie pomogę.

Mam stick Conbee II podłączony do Raspberry Pi i na nim mam te różne żarówki Zigbee.

Obsługuje to oprogramowanie deCONZ/Phoscon, które zdaje się ma kompatybilne z Hue API.

Z tym API łączy się mój system który używam (Loxone) i on już sobie zarządza sobie tymi żarówkami.

Żarówki mam trzech producentów: Philips, Osram, Aqara. Różne formaty: E14, E27, GU10.

Z tych dużych mam np. te: https://allegro.pl/oferta/inteligentna-zarowka-smart-led-white-xiaomi-aqara-7911486682

Paski LED mam na sterowniku Phoscon FLS-PP lp,

Ja mam mostek Philipsa i różne lampy i żaróki w tym 4 Ikea, które też są podłączone do mostka ale mają jedynie mozliwość sciemniania światła bialego. Philips ma wszystkie kolory.

UO

Hej

A powiedz mi, czy mostek Philips Hue obsłuży tylko żarówki i paski led z Philipsa, czy innych producentów też? Oczywiście mówimy tu o protokole ZigBee

Piszesz, że masz różnych producentów, czy wszystko sterujesz przez mostek Philipsa, czy do każdego producenta inna aplikacja?

Możesz podac producentów żarówek i jakie masz największe moce żarówki?

Pozdrawiam