rhein 31.05.2020 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Witam Proszę o pomoc, czy dobrze rozumuję.W instalacji KNX mam mieć 4 obwody ściemniające. Do tego zostanie wpięty aktor JUNG 3904REGHE. Wiem, ze jest aktor ISE smart connect KNX Hue, który pozwala zintegrować do 25 żarówek Hue z KNX. Ale skoro w instalacji jest też serwer Smart Visu i jeśli zrezygnowałbym z aktora JUNG 3904REGHE i do serwera Visu wpiąłbym bezpośrednio mostek Philips Hue, który może sterować 50 punktami świetlnymi, czy to będzie ok?Wiem, ze będę mógł sterować swiatłem poprzez KNX z telefonu, mogę wykorzystac czujniki ruchu do sterowania światłem, ale czy włączniki ścienne KNX też będą sterowały tym oświetleniem? Wydaje mi się, że wpięcie Hue do KNX i podpięcie do servera Visu jest troszkę bardziej ekonomiczniejsze niż zakup aktorów ściemniających Proszę o potwierdzenie bądź wybicie mi z głowy tego pomysłu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekWaw 01.06.2020 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Na Twoim miejscu upewniłbym się jakie w przypadku SV możliwości sterowania żarówkami Hue będą z magistrali KNX tj. przez przyciski KNX (czy będzie tylko włączanie/wyłączanie, czy będzie ściemnianie? I co ze zmianą barwy, jak?). Oraz czy będzie jakiekolwiek raportowanie stanu na magistralę, o ile będzie Ci to potrzebne (np. do wyświetlenia statusu żarówki na jakimś w panelu ściennym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 01.06.2020 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Przecież masz tą informację na stronie junga https://www.jung.de/en/7780/products/technology/knx-system/smart-visu-server/functions/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts