ewaem 31.05.2020 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Witam forumowiczów. Mam problem z podciekajaca do garazu woda. Pacjent to garaz drewniany osadzony na betonowym fundamencie. Problem pojawia się podczas ulewnych , zacinajacych deszczów. Garaż ma bramę segmentowa z uszczelka, brama osadzona trochę wyżej niż posadzka, tak aby można było położyć płytki. Z przodu lekko wystaje fundament i to wydaje mi się przyczna problemu - krople wody odbijają się i podciekaja do wnętrza. Myślę nad dwoma opcjami - pierwsza, to wyciąć rowek odprowadzajacy wodę na całej szerokości fundamentu i później przy plytkowaniu maskować go kratką. Druga - calkowite odciecie wystajacego fragmentu fundamentu. Czy dobrze rozumuje? Czy może po prostu położyć płytki i problem rozwiąże się, bo kołnierz będzie szczelniej przylegal? A może jeszcze jakieś inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 31.05.2020 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 U mnie w domu jest podobna sytuacja - jeśli położysz płytki problem minie gdyż brama będzie bardziej przylegała a uszczelka zapewni szczelność.Zauważyłem, że jeśli brama jest uchylona na 1 cm woda bez problemu zachlapuje się do wnętrza 10-15 cm co w Twoim przypadku może być , a może jest widoczne jeszcze głębiej we wnętrze garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaem 01.06.2020 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 U mnie w domu jest podobna sytuacja - jeśli położysz płytki problem minie gdyż brama będzie bardziej przylegała a uszczelka zapewni szczelność. Zauważyłem, że jeśli brama jest uchylona na 1 cm woda bez problemu zachlapuje się do wnętrza 10-15 cm co w Twoim przypadku może być , a może jest widoczne jeszcze głębiej we wnętrze garażu. Uff. Czyli muszę wcześniej niż zakladalam położyć płytki. Dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts