Tom01 01.06.2020 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 W większości przypadków widzę zabudowę wnęk okien w ten sposób, że płyta dochodzi o ościeżnicy na dotyk. Przy remoncie i wymianie okien rozpędziłem się i dałem płyty wchodzące na ok 0,5 do 1 cm za ościeżnicę. Tak jak na zdjęciu. Chodziło mi o brak możliwości pęknięcia między płytą a oknem, co do tej pory było normą. Rozumiem, że mam ok 1cm mniej pianki między ościeżnicą a belką ale czy to jest krytyczne? Dom drewniany, konstrukcja szkieletowa. Ościeżnice grube, zdaje się 86mm, są to okna pasywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.06.2020 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Wspomnę tylko o czymś czego nie uwzglednilesWymiar okna znów na się w zależności od temperatury. Raz jest większe, raz mniejsze Im większe wymiary tym różnica wielkośći większąJuż dokładnie nie pamiętam ale dla delty 40 stopni to jest ok 1mm/m długości profila przy białych i coś około 2mm przy ciemnych kolorach - tu zapewne inni mnie zweryfikuje i ewentualnie poprawia te wartosciw takiej sytuacji plyte GK pasuje się do czoła ościeżnicy stosując listwa dylatacyjna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom01 01.06.2020 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Faktycznie nie uwzględniłem. Znaczy przerabiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts