Macko88 01.06.2020 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Witam Jestem na etapie pozwolenia na budowę i otrzymałem listowną informację o nie zgodnym dachu z warunkami zabudowy. A mianowicie na warunkach zabudowy jest zapis o dachu dwuspadowym symetrycznym o kątach 35-45 stopni a urzędnicy stwierdzili że mój projekt ma dach wielospadowy nie symetryczny. Oczywiście architekt adaptujący (twórca projektu) jest przekonany że projekt jest zgodny. Czy jest ktoś kto może mi doradzić co dalej i kto ma rację w tej sprawie? Z góry dziękuję za odpowiedź Projekt to Karmelia II https://www.tooba.pl/projekt-domu-Karmelia-II-TYR-397?gclid=EAIaIQobChMIw4qviufg6QIV1oTVCh3TpAjLEAQYAyABEgL-H_D_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 04.06.2020 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 dla mnie " dach dwuspadowym symetryczny " to taki, który ma dwie symetryczne połacie dachu i jedną kalenicę.Skoro budynek ( wg mnie ) posiada jw to spełnia zapisy Planu ... ale pewnie co kraj to obyczaj, a ( niestety ) nie ma definicji dachu w przepisach budowlanych i wynikają z tego problemy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts