domator222 02.06.2020 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2020 Hej witajcie, Mam spory problem. Dwa lata temu wprowadziłem się do deweloperki na 4-tym piętrze. Żyło mi się świetnie do marca-kwietnia (koniec sezonu grzewczego) kiedy zobaczyłem, że w mojej łazience.... wieje i jest zimno. Przez dwa lata, łazienka była najcieplejszym miejscem w mieszkaniu dlategoż zdziwiony tym faktem zacząłem się interesować co jest grane i dlaczego dosłownie łazienka jest wyziębiona (temp.21*C gdy w pokoju obok jest 24*C). Łazienka znajduje się pośrodku mieszkania więc całkowicie zgłupiałem. Po krótkim researchu stwierdziłem, że z przycisku geberit po prostu wieje zimne powietrze! Idąc tym tropem wyśledziłem, że przez odpływ w którym w przyszłości podłącze suszarkę również wali zimne powietrze! Real photo z remontu Czy kto mógłby mi wytłumaczyć skąd bierze się zimne powietrze w spłuczce? (przecież spłuczka nie jest połączona w żaden sposób z kanalizą? (nochyba, że się mylę)) Oraz skąd zimne powietrze w odpływie? Dodam, że w mieszkaniu jest wentylacja grawitacyjna i kratka w łazience dobrze wyciąga powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 03.06.2020 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 Odpływ od suszarki i spłuczka nie mają ze sobą nic wspólnego. To, że w odpływie jest zimne powietrze nie jest niczym szczególnie dziwnym. Ale jeśli chodzi o powietrze z przcysku spłuczki. Pewnie masz zabudowę GK, która zakrywa spłuczkę i pion. Mozliwe, że w pionie zaczął hulać wiatr, wyciąg zasysa powietrze i stąd to zimne powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts