Dorcia1981 28.05.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Ketrab, my drzwi nie robilismy. Jeszcze je sobie poszerzylismy i podwyższylismy. Dzięki temu będąc w salonie jest super widok na holl i na schody na górę. Parter wydaje się taki wielki...Robi niezłe wrażenie. Moii znajomi zrobili drzwi wachadłowe w tym miejsu i tydzień temu je wyniesli na strych. Praktycznie na dole mamy tylko drzwi do łazienki i do wiatrołapu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketrab 28.05.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Witam. Dzięki zioło. Prace na budowie idą pomyślnie. To przy salonie to będzie taras.Nie robiłem tak jak w projekcie tylko krótszy i wychodzący za budynek z drugiej strony. Majster zaproponował takie rozwiązanie techniczne, że jest murowany razem z fundamentem domu. A że to tak wysoko to przez to że teren w tym miejscu jest najniżej na działce. Mam sporo ziemi z wykopu więc będzie czym go podnieść . Co do drzwi z salonu do holu to widzieliśmy takie podwójne chowane w ścianie u znajomych i żeby na takie się zdecydowac to trzeba to zaplanować już przed murowaniem ścian dlatego pytałem. Ale za to trzeba na takie drzwi zostawić dużo miejsca , a że to ściana nośna więc może być sporo kombinacji i utrudnień.Więc z tego chyba nic nie będzie a zwykłe otwierane to brak miejsca. Dzięki zioło i Dorcia za odpowiedż.Jeszcze raz obejrzałem wasze zdjęcia z wnętrz i wygląda ok. Właśnie jak często te drzwi będą zamykane? Wychodzi na to że będzie bez drzwi ku niezadowoleniu żony Pozdrawiam z nad morza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketrab 31.05.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Witam. U mnie rozpoczyna sie murowanie scian i musze jeszcze ustalic pewne wymiary. Dlatego mam pytanie o okno w kuchni. Na jaka wysokosc na gotowo od podlogi macie u siebie?? CZy 90 cm jak w projekcie czy wyzej.A jak wyzej czy wielkosc okna taka sama czy inna. I jeszcze jedno pytanie o okna. Do wlasciecieli lewkoni co maja po dwa okna od frontu w salonie i pokoju na dole. CZy wymiar pomiedzy nimi robiliscie 54 cm jak w projekcie czy wiecej bo patrzac na zdjecia roznych lewkonii zamieszczonych tu na forum i forum archonu odnioslem wrazenie ze przerwa miedzy tymi oknami jest wieksza u niektorych. Pozdrawian z nad morza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zioło 01.06.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Witam.Okno w kuchni mam troche mniejsze, tzn. podniosłem ściankę kolankową pod tym oknem i na gotowo to będzie jakieś 105 cm od podłogi (musiałbym zmierzyć) a też nie poszerzałem tego okna.Odległość pomiędzy oknami od frontu zachowałem taką jak w projekcie.Zioło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 01.06.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Ketrab my będziemy mieć okna tak jak w projekcie. Obecnie czamy aż przyjdą murarze i podmurują nam otwory okienne bo nie wiem dlaczego zrobili nam większe. Wysokości od podłogi też będą takie jak w projekcie. Pozdrawiam i życze jak najmniej dylematów budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketrab 01.06.2009 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Witam. Dzieki za odzew w sprawie okien. U nas okno w kuchni bedzie 10 cm wyzej jak w projekcie ale wymiar samego okna bedzie ten sam. Tak samo podnioslem okna w spizarce i kotlowni. Salon zgodnie z projektem. Co do dylematow budowlanych to jest ich sporo i wcale nie ubywa Pozdrawiam z nad morza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ona_lewkonia 03.06.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 AśG. Ja za tynki płaciłem 24PLN za m2 z materiałem. Ja miałem zapewnić tylko prąd i wodę. Tynki cementowo-wapienne. Pierwsza ekipa krzyknęła nam 34 zł/1m2 z materiałem: cementowo-wapienne. Ze względu na opóźnienie ekipy, znaleźliśmy innych 'fachowców'. I od tygodnia 'kładą się' tynki: 28 zł/1m2 z materiałem: cementowo - wapienne, docierane ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorcia1981 15.06.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 http://www.garnek.pl/doda81/5842781 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorcia1981 15.06.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Prubowałam umiescić zdjęcie ale mi sie chyba nie udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorcia1981 15.06.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Prubowałam umiescić zdjęcie ale mi sie chyba nie udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 18.06.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Oj nie widziałam odpowiedzi Pierwsza ekipa krzyknęła nam 34 zł/1m2 z materiałem: cementowo-wapienne. Ze względu na opóźnienie ekipy, znaleźliśmy innych 'fachowców'. I od tygodnia 'kładą się' tynki: 28 zł/1m2 z materiałem: cementowo - wapienne, docierane ręcznie. Ona_lewkonia dzięki za informacje. Nam powiedzieli 18 złm2 sama robocizna. Też cementowo wapienne. Orientuje sie ktoś ile trzeba doliczyć do m2 za materiał? My tak liczymy 9 zł? Mam nadzieję że sie nie przeliczymy Dorcia 1981 spróbuj jeszcze raz. Musisz najechać na zdjęcie. Dać właściwości i skopiować adres z rozszerzeniem JPG. Albo to co wkleiłaś tylko nie poprzedzaj tego tylko daj na początku i na końcu . Jak chcesz to mogę wkleić za Ciebie. A swoją drogą pooglądałam twoje wnętrza i zazdroszczę - ale tak pozytywnie Super firanki w sypialni i ładne płyteczki w łazience. Czy salon masz zmieniony (chyba na podstawie lewkonii czterospadowej) bo jakoś nie mogę sie w nim połapać. A jak reszta budujących i wykańczających się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nomoz 19.06.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 WitamU mnie za metr płaciłem 14 zł, materiał wyszedł 3 zł za metr i jeszcze piasku mi zostało dosyć sporo (tynki cementowo -wapienne filowane) materiał jest kosztowny ale dopiero przywylewkach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyyzzaa 19.06.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 http://www.archon.pl/posts/list?topic_id=4752 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyyzzaa 19.06.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 http://www.archon.pl/uploads/forum/156/4752_1245238898_image.JPG[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyyzzaa 19.06.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 http://www.archon.pl/uploads/forum/156/4752_1245238926_image.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyyzzaa 19.06.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 http://www.archon.pl/uploads/forum/156/4752_1245238976_image.JPG[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyyzzaa 19.06.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 http://www.archon.pl/uploads/forum/156/4752_1245239000_image.JPG[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorcia1981 20.06.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 http://www.garnek.pl/doda81/5842781 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 23.06.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Może pomogę http://www.garnek.pl/doda81/5842781 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zioło 10.07.2009 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witam.Piszę tylko dlatego, żeby podnieść forum do góry, bo spadło cgyba już na sam dół. Coś NOWI budowniczowie lewkoni nie dbają o to forum, a STARZY już się wykańczają lub już mieszkają. I tak suma sumarum nikt nic nie pisze.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts