olgazakrz 27.05.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Witam serdecznie!Zakupiliśmy z mężem projekt domu w lewkoniach 2(P) - wersja z piwnicą, zamierzamy budować dom w Otwocku Wielkim - 30 km od Warszawy. Jesteśmy zainteresowani jak wygląda ten uroczy domek w realu. Bedziemy wdzięczni jak skontaktuje sie ktoś z nami kto buduje lub wybudował już dom w okolicach Warszawy. Miło widziane fotki wnętrz jak i zewnętrzne. Dzięki. Podaję e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radkul 28.05.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 witam wszystkich....dom przygotowany do zrobienia wylewek, a więc zaczynamy wykończeniówkę.zastanawiamy się z żoną nad wyborem projektu kominka i firmy która nam to wykona.czy moglibyście zamieścić zdjęcia waszych kominków?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kangurzyca 04.06.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 (edytowane) Witam Wszystkich,mam zamiar budować Lewkonie 2, dach 2-spadowy bez piwnicy, mam pytanie zwłaszcza do wkacha oraz innych którzy zmieniali okna frontowe. Chcę z dwóch zrobić jedno większe ( po obu stronach wejscia) czy mogę sobie to zrobić "sama" w trakcie budowy, czy muszę wczesniej adaptować projekt? Pomóżcie;) edit:dodam,że zamierzam wprowadzić kilka innych zmian (tj. likwidacja jednego balkonu od strony pólnocnej, likwidacja swietlików itp.) dla których nie muszę [chyba;/] adaptować projektu... Edytowane 4 Czerwca 2010 przez Kangurzyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgazakrz 07.06.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Przy zakupie projektu uzyskaliśmy zgodę Archonu na zmianę otworów okiennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ona_lewkonia 07.06.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witam Wszystkich, mam zamiar budować Lewkonie 2, dach 2-spadowy bez piwnicy, mam pytanie zwłaszcza do wkacha oraz innych którzy zmieniali okna frontowe. Chcę z dwóch zrobić jedno większe ( po obu stronach wejscia) czy mogę sobie to zrobić "sama" w trakcie budowy, czy muszę wczesniej adaptować projekt? Pomóżcie;) edit: dodam,że zamierzam wprowadzić kilka innych zmian (tj. likwidacja jednego balkonu od strony pólnocnej, likwidacja swietlików itp.) dla których nie muszę [chyba;/] adaptować projektu... Archon chyba standardowo daje zgodę na zmianę m.in. okien. My likwidowaliśmy północy balkon, zmieniliśmy trochę układ góry. I to robiliśmy na etapie adaptacji projektu. Okna zmieniliśmy w trakcie budowy, informując o tym kierownika. Potem miał nanieść poprawki na plan, ale generalnie nie robił problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkacha 07.06.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witam, Odnośnie zmian w projekcie (dom w lewkoniach 2P) to my zlikwidowaliśmy tylko garaż i tylko ta zmiana jest naniesiona na projekt. Wprowadziliśmy też małe zmiany (likwidacja balkonu z tyłu domu, zamiana 2-ch okien z przodu domu na jedno po każdej stronie). Małe zmiany można zbrobić "samemu " bez adamptacji. Małe tzn. takie, które nie zwiększają lub zmniejszają kubatury domu. Jak ktoś oczywiście chce to może do projektu wprowadzić też małe zmiany, ale to oczywiście kosztuje. Im więcej zmian tym większy koszt adaptacji. Dlatego najlepiej uzgodnić z architektem i wprowadzić tylko zmiany istotne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kangurzyca 08.06.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Och jak ja Wam dziękuję za odpowiedzi. Teraz już nie mam wątpliwości co do wyboru projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radkul 08.06.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 buduję dom w lewkoniach i jestem już na etapie wylewek a więc zaczyna się wykończeniówka... wiecie... patrząc na front tego domu dochodzę do wniosku że całą swoją wyjątkowość i duszę zawdzięcza on właśnie oknom które są zaprojektowane jako podwójne. bardzo się cieszę z naszego wyboru ponieważ dom jest inny niż wszystkie i doskonale nadaje się do wiejskiej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nomoz 09.06.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Radkul podwójne okna w Lewkoni nadają razem z filarami charakter dworku, ja osobiście tez sie cieszę ze zostały podwójne.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talingua 09.06.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam wszystkich! Też chcemy budować Lewkonie 2, z podwójnym garażem i dachem dwuspadowym. Szukamy właśnie takiego domku w realu w okolicach Katowic/woj.śląskiego (może byc też opolskie lub małopolskie . Będę wdzięczna za możliwość go zobaczenia. Mój mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 10.06.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Jejku już tak dawno na tą stronkę nie wchodziłam a tu się tak dużo dzieje - ile nowych domków powstanie SUPER!!! Radkul masz rację co do tych 4 okien z przodu, domek wygląda optycznie większy i jest inny niż standardowe domki, fakt trochę więcej mycia będzie, no ale cóż coś za coś. talingua my mieszkamy na Śląsku, ale nie wiem czy pomożemy, bo budujemy domek z dachem 4-spadowym i mamy liczne zmiany w projekcie a domek jeszcze niewykończony, można zobaczyć w moim dzienniku, ale jak co to zapraszam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radkul 10.06.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 pewnie że jest inny... teraz jak mamy zrobione tynki to widać dopiero jaki efekt jest w środkua takie duże pojedyncze okna sprawiają wrażenie domu z lat 80-tych.My zlikwidowaliśmy tylko wyjście na taras obok wykusza, ponieważ utrudniało nam to ustawność pokojuRównież buduję z dachem czterospadowym i również na Śląsku:)\pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 10.06.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 radkul widzę, że po nazwie nie poznałeś nas. To my wtargnęliśmy kiedyś na Waszą budowę. Ja z mężem i mój tata tak bez zaproszenia - jeszcze raz przepraszam za to Od tego zaczęła się przygoda z lewkonią, jeszcze była opcja Kalia 3 natomiast męża te wymiary przestraszyły (stanowczo za duży) dlatego też zostaliśmy przy lewkonii :)My jak dobrze pójdzie to od jutra a na pewno przy dobrej pogodzie od poniedziałku będziemy dach robić, a raczej nam cieśla:) Pozdrawiamy serdecznie i życzymy miłego wykańczania oczywiście budowy nie siebie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talingua 10.06.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Dziękuję wam za propozycje. My się jeszcze zastanawiamy nad dachem, tzn. czy zrobić dwu- czy czterospadowy...Jutro wieczorem jedziemy do Joanny (jeszcze raz dzięki:) i wiele się wyjaśni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radkul 10.06.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 heh... no to teraz już wiemjak Wy byliście to chyba jeszcze dachu nie było....teraz już myślimy o wprowadzeniu się jesienią, choć jeszcze dużo pracy zostało....no ale zobaczymy jak pójdzie....z nadmiaru zajęć nie mamy czasu wymyślać pomysłów na wykończenie... nawet kominek jest problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 11.06.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Talingua mam nadzieję, że nie zniechęcisz się do projektu po zobaczeniu naszego bałaganu. Wczoraj się załamałam jak zobaczyłam jak fachowcy zagospodarowali sobie salon. Nie ma gdzie stanąć. Nie wiem czy przy wykończeniówce inni też mieli taki bałagan. Normalnie katastrofa! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 11.06.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 heh... no to teraz już wiem jak Wy byliście to chyba jeszcze dachu nie było.... teraz już myślimy o wprowadzeniu się jesienią, choć jeszcze dużo pracy zostało.... no ale zobaczymy jak pójdzie.... z nadmiaru zajęć nie mamy czasu wymyślać pomysłów na wykończenie... nawet kominek jest problemem tak masz rację, jak byliśmy to dachu jeszcze nie było tylko część więźby. My do wprowadzki będziemy jeszcze lata mieli, no ale cóż na razie gdzie mieszkać jest a rzeczywiście jakby doszło do kryzysowego stadium to się przyspieszy wszystko:yes:. Z wykończeniem też będziemy mieli sporo problemów, bo już teraz na tym etapie w realu dużo rzeczy inaczej wygląda aniżeli się myślało, np z kominkiem już też będzie problem, bo za wielki nie może być (połowę salonu by zajął) no i prawdopodobnie jak będzie to chyba narożny, no ale do tego czasu to jeszcze pare lat chyba minie. Życzymy miłego wykańczania oraz aby wam sie w planowanym terminie udało wprowadzić. Pozdrawiamy serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talingua 13.06.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Talingua mam nadzieję, że nie zniechęcisz się do projektu po zobaczeniu naszego bałaganu. Wczoraj się załamałam jak zobaczyłam jak fachowcy zagospodarowali sobie salon. Nie ma gdzie stanąć. Nie wiem czy przy wykończeniówce inni też mieli taki bałagan. Normalnie katastrofa! Pozdrawiam! Nie, nie, projekt jest super:) A bałagan chyba taki jak wszędzie:) Jeszcze raz dziękujemy za możliwość zobaczenia waszego domku. Macie super łazienkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radkul 15.06.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 ooooo słyszałem że aś ma fajną łazienkę przydałyby sie jakieś zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radkul 17.06.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 pytanie do budujących: po jakim czasie można zacząć płytkować powierzchnie wylewki jastrychowej półsuchej? Konkretnie chodzi o garaż i kotłownię - pomieszczeniach co do których mi zależy aby były jak najszybciej wykończone. Fachowiec który u mnie będzie układał płytki utrzymuje wersję, że po czterech dniach można spokojnie płytkować powierzchnię pod którymi nie ma ogrzewania podłogowego. Czekam na podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts