Latte.m 15.10.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 dzięki aha26,może Olena, bedzie tak miła i zajrzy kiedyś do tego tematu i podpowie co nieco? aśG czy podnosiłas ścianę kolankową? ja u siebie podniosę do 110m. Latte.m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 15.10.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Te się miałam zapytać o tą ściankę kolankową - myśmy nic nie podnosili. A co do Oleny to już do niej pisałam na priv z prośbą o przysłanie jakichś zdjęć ale to było jakieś 2 tyg.temu i nic Ale nie dziwię się jak się dziwczyna urzadza to nie ma czasu zaglądać na forum. Też bym nie miała. No ale może kiedyś tu zajrzy.....Na forum archonu było chyba parę jej zdjęć (tzn. jej domku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latte.m 25.10.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Nie ma chyba wielu budujących wg tego projektu? aśG jak decycja w sprawie kuchni? Latte[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 29.10.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Cześć Latte.m! Już myślałam że zostałam sama na placu boju! Nie wiem jak to jest z tymi budującymi lewkonie bo kilka osób jest. Na forum archonu pojawiają się i nie wiem czemu tutaj nie chcą się dopisać ( a może nie wiedzą) Zerknij sobie na to forum, tam Olena zamieściła dużo zdjęć wnętrz. Są superowe! Dzięki niej podjęliśmy decyzję co do kuchni - wejście do spiżarki robimy z korytarza, dzięki temu będziemy mieć fajny ciąg mebli na tej ścianie co miało być wejście do spiżarki. Naprawde super są te zdjęcia i dużo dają, bo tak to na papierze to naprawce inaczej to wszystko wygląda. A co u Ciebie? Ruszasz w tym roku? Pogoda taka niespecjalna, co prawda nie ma ulewnych deszczy, które by przeszkadzały robotnikom, ale raczej mokrawo. My chcieliśmy troche obsypać fundament i wyrównać teren ale nie ma kiedy bo cały czas mamy błotko na działce i koparka by się zakopała. Pozdrawiam i do następnego napisania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 14.11.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Nikt tu nie zagląda Zostałam sama na placu boju Nie szkodzi, wierzę że ktoś się znajdzie kto zechce budować ten domek. Zamieszczam moje, a raczej nasze z mężem postępy. Zdjęcia z października.Wejście do domku (którego jeszcze nie widać ) http://images31.fotosik.pl/44/370fa0b6e6c3ee9cmed.jpg[/img] I widok od ogrodu z wejściem do piwnicy. http://images34.fotosik.pl/44/b34f75a44f1dae0amed.jpg Niestety nie potrafię zamieścić zdjęcia ze strony archonu, które pokazuje jak ten domek ma wyglądać, ale jakby ktoś był zainteresowany to powyżej był podany link do strony. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorcia1981 30.01.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Hej a coz to nikt nie buduje juz tego domku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 31.01.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 No właśnie.... ? Witaj Dorcia! Ty go budujesz? Bo ja tak sama tu zostałam, a monologów nie będę prowadzić. Może wątek się rozwinie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latte.m 10.02.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Nic nie pisałam, bo nic sie nie działo, Teraz lada moment, jak ziemia trochę obeschnie, zaczynam kopanie fundamentów. Pozdrwiam budujących dom w lewkoniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman77 18.02.2008 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 qqqqqqqqqqqqqq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latte.m 19.02.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Pieknie się prezentuje Twój dom, robiłes jakies zmiany w projekcie? Pozdrawiam,Latte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman77 19.02.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 qqqqqqqqqqq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latte.m 19.02.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Ja u siebie tez powiększę spiżarnię (tak do okna w kotłowni) Mam pytanie Ad 5: czyli u Ciebie do kuchni wchodzi sie tylko z przedpokoju? Ja u siebie zlikwidowałam wykusz, bedą 2 drzwi podwójnych w salonie. ścianę kolanową też podnosze o jeden bloczek, bedzie funkcjonalniej. Roman77 Jak możesz to wrzuc więcej zdjęc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman77 19.02.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Tak, wejście do kuchni z korytarza.Nie instaluję drzwi.Jestem przeciwnikiem łączenia kuchni z salonem, a juz kuchnia w salonie to dziwactwo i nie praktyczne.Ale to moje prywatne zdanie.Zlikwidowałem dodatkowe drzwi w salonie bo są zbędne i robią salon gdzie nie można żadnego mebla postawić.W budynku instaluję wentylację mech. i odkurzanie centralne.Robię sam CO i ewentualnie służę pomocą techn.Zdjęcia jak zrobię zamieszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 19.02.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Witam was serdecznie! Cieszę się że wątek ożył Latte.m, ty budujesz z dachem czterospadowym tak jak Roman? Bo ja buduję "stodółkę" Pozdrawiam i życze pogody, bo my ruszamy ze ścianami w czerwcu tak że teraz pogoda nie jest nam tak potrzebna jak wam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latte.m 19.02.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 "stodółkę" oczywiście w odbiciu lustrzanym poczekam jescze kilka dni i kopię Buduję z Ytonga 36,5, także ściany pójdą szybko. Póki co planuję układ wnętrz, bo potem nie będę mieć na to czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 20.02.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Latte.m super że zaczynasz kopać, ale to cieszy A jak mury pójdą w góre to dopiero będzie radość Jak będziesz mieć zdjęcia to oczywiście pochwal się. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latte.m 20.02.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Coraz bardziej skłaniam się do zlikwidowania przejścia z kuchni do salonu (tak jak pisał Roman77). Kuchnia byłaby bardziej funkcjonalna i byłoby więcej miejsca. Co o tym myslicie? aśG jak planujesz u siebie z tą kuchnią? Pozdrawiam, Latte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 20.02.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 U mnie postanowione że nie robimy wejścia do spiżarki z kuchni.Wtedy mam całą jedną ściane i druga to ta z oknem. Wejście do jadalni pozostawiam tylko zmniejszyliśmy go o 30 cm Zawsze to "troche" dłuższa ściana w kuchni. Ty masz o tyle lepszą sytuacje że masz wydłużoną kuchnie a to już troche więcej ścian. To połączenie jadalni z kuchnią to sprawa gustu. Ja zawsze marzyłam o takim układzie. Będąc w kuchni nie jest się odciętym od reszty domowników. A brudne naczynia, które innym przeszkadzają to wydaje mi się że to nie jest taki problem, są zmywarki gdzie można je załadować i nie ma. A poza tym w tym naszym domku to zlewozmywak jest centralnie naprzeciwko dzwi wejścowych tak że jak będzie sterta garów w zlewie to i zlikwidowane przejście do jadalni nic nie da bo i tak każdy wchodzący ją zobaczy. Latte.m zobacz sobie na strone archonu. Jak wejdziesz na dom w lewkoniach albo w lewkoniach 2 to tam jest takie forum i tam jest dużo zdjęć wnętrz. Mi one bardzo dużo dały. Ludzie mają tak odwalone kuchnie że . Może one pomogą ci podjąć decyzje co do tego przejścia. Pozdrawiam i życze podjęcia dobrej decyzji przy niezbyt dużej eksploatacji mózgu pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman77 21.02.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Odnośnie kuchni, ja umiejscowiam kuchenkę, zlew, zmywarkę po lewej stronie. Zostawiam dostęp do okna.Okna w kuchni, spizarce, kotłowni, mam h=1,5 i na normalnej wysokości h=80 (oczywiście w kotłowni wyżej).h=110 parapetu dziwnie mi wygląda.Jeszcze ze dwa tygodnie i kładziemy dachówkę.Teraz stawiają kominy z klinkieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 21.02.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Roman a jaką dachówke kładziesz? My nie wiemy co wybrać Tondach czy Creaton? Masz glazurowaną czy angobowaną? My chcemy marsylke ale nie ma glazurowanej tylko wszędzie angoby a boimy się żeby nie robił się mech na dachu. Jakie jest twoje zdanie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts