Loopezik 04.06.2020 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 Witam,mam do kupienia, za rozsądne pieniądze (około 3200 zł), używaną pompę ciepła HEWALEX PWPC-3,8H-A2W-300 z rocznika 2011, instalowana w 2012, do niedawna jeszcze pracowała, i zastanawiam się, czy warto.Może ktoś wie coś więcej na temat takiej akurat konkretnie pompy, jakieś opinie? No i czym ryzykuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 04.06.2020 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 Absolutnie nie warto. Ja bym nawet nie myślał o takiej "okazji". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loopezik 04.06.2020 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 Tzn. ja nie twierdzę, że to okazja, ale nie chcąc wydawać 8 tysi na nowy zestaw, nie warto przetestować czegoś takiego? Jaką mają żywotność takie pompy? I czy montaż do istniejącej już instalacji CO to jest jakaś wielka filozofia, czy średnio inteligentny szympans podoła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 04.06.2020 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 Witam, mam do kupienia, za rozsądne pieniądze (około 3200 zł), używaną pompę ciepła HEWALEX PWPC-3,8H-A2W-300 z rocznika 2011, instalowana w 2012, do niedawna jeszcze pracowała, i zastanawiam się, czy warto. Może ktoś wie coś więcej na temat takiej akurat konkretnie pompy, jakieś opinie? No i czym ryzykuję? To są stosunkowo duże pieniądze jak za tego Hewalekxa. Jakieś 2 miesiące temu widziałem ofertę sprzedaży z 2 wężownicami za 500 zł, ale przeciekała w Pszczynie oraz chyba w ubiegłym tygodniu podobną też cieknącą i w cenie 500 zł w lubelskim. Trudno mi ocenić, czy one tak mają, ale jeśli będziesz miał pecha i za jakiś czas ona też będzie ciekła? Czy warto kupować starą PC za spore pieniądze tylko do grzania ciepłej wody? Owszem z dużą dotacją ale nową to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 04.06.2020 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 No i czym ryzykuję? 1. "Normalna" pompa ma trwałość ok 10-15 lat. 2. Parę lat temu była tu afera na temat jakości pomp tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loopezik 04.06.2020 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 Hmmm, dzięki za info Panowie.A jak z podłączeniem? Jest to jakoś specjanie skomplikowane? Bo u mnie na fachowca musiałbym czekać do jesieni :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts