albert1albi 04.06.2020 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 Witam W tym szalonym roku rozpocząłem budowę wymarzonego domu, wybór firmy jak zawsze był trudny, więc wybrałem budowlańca, który stawiał domy znajomym i nikt nie narzekał. Ja niestety musiałem wyjechać w delegacje i nie miałem jak kontrolować budowy. Wracam po 2 tygodniach i zastałem takie o to ściany, pęknięte bloczki, w niektórych miejscach są prześwity pomiędzy pionowymi połączeniami, dużo małych kawałków poupychanych pomiędzy bloczkami. Ja rozumiem by mieć jak najmniej odpadu Mam pytanie czy nie wpływa taki sposób budowy ścian negatywnie na wytrzymałość ścian i czy nie będą przez to robić się mostki termiczne Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldente 05.06.2020 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2020 Według mnie.To tylko ściana, w sumie dobrze zrobiona. Na nią i tak przyjdzie warstwa ocieplenia i to w niej mogą powstać mostki termiczne. Ściana ma małą izolacyjność termiczną.Jak dla mnie robota zrobiona poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.06.2020 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 Od oceny takiej pracy na budowie jest kierownik budowy. Lepiej jego pytać niż „internetów”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts