Maras1988 05.06.2020 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2020 Witam mam pytanie które już od dłuższego czasu mnie nurtuje. Wszędzie na opakowaniach paneli laminowanych jest napisane że nadają się do ogrzewania podłogowego ale do temperatury 28 albo 29 stopni. Ok. To rozumiem. Ale te 29 stopni ma mieć zasilanie czy to ma być temperatura na powierzchni panela? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.06.2020 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2020 Max temperatura posadzki na której leży panel, co przekłada się na temperaturę otoczenia. Z reguły ustawia się 21,5 C do 23*C, aby było w pomieszczeniu - co dla temperatury zasilania ogrzewania podłogowego mieści się w podanej granicy producenta paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 06.06.2020 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2020 Witam mam pytanie które już od dłuższego czasu mnie nurtuje. Wszędzie na opakowaniach paneli laminowanych jest napisane że nadają się do ogrzewania podłogowego ale do temperatury 28 albo 29 stopni. Ok. To rozumiem. Ale te 29 stopni ma mieć zasilanie czy to ma być temperatura na powierzchni panela? Z góry dzięki za odpowiedź. Panel w okresie niskich temperatur na zewnątrz, nie powinien wykazywać wyższej temperatury niż 28C i to tylko na krótko (kilka dni). Sprawdź swój panel ile jemu daje producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts