Andrzej Wilhelmi 10.02.2006 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Może być kilka przyczyn przecieku:-źle uszcelniona folia nad kominem, powinno być zrobione tak jak nad oknie połaciowym,-brak wciętego szlica tzw. wydry,-nieodpowiednia lub zkruszała masa uszczelniająca,-nieodpowiednia cegła (elewacyjna z otworami), powinna być pełna,-komin powinien być murowany na pełną fugę,-źle wykonana czapa (brak kapinosa lub nieszczelność) przeciek może być pod tynkiem,-nieocieplony komin na poddaszu nieużytkowym skutkuje przemarzaniem a zimna czapa powietrza w kanale może uniemożliwić skuteczną wentylacjuę pomieszczenia.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 10.02.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Takiej zadymki śnieżnej jak kilka dni temu nie było dawno. Przez szparę w drzwiach do komórki nawiało mi kilka łopat śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 04.07.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Może być kilka przyczyn przecieku: -źle uszcelniona folia nad kominem, powinno być zrobione tak jak nad oknie połaciowym, Jak prawidłowo powinna być zakończona ta folia przy kominie? Czy robi się jakieś zabezpieczenia, że jeżeli woda deszczowa dostanie się przez zamki pod dachówkę i będzie spływała po folii, to przy samym kominie zostanie jakoś odprowadzona? Czy też zakłada się, że woda nie powinna się dostać pod dachówke i folię tą po prostu ucina się na ostatniej łacie przy kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.07.2006 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Nie istniejš szczelne pokrycia z dachówek bo gdyby istniały nie stosowano by folii estępnego krycia! Nad kominem powinna być zastosowana rynienka odprowadzajšca tak jak to się robi nad oknem połaciowym! Folia powinna być wyłożona na komin z każdej strony. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 08.11.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 A gdzie taka rynienke mozna zobaczyć nad kominem , moze jakies foto, czeka mnie obrobka komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benyś 08.11.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Są nieraz tak usytuowane kominy że nie da się wykonać rynienki odwadniającej i co wtedy ? znowu stres i nieprzespane noce inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.11.2006 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Nie znam takich przypadków. Za właciwe obrobienie komina odpowiada dekarz i nie jest to problem inwestora. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider67 10.11.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Może jestem nudny,ale powtarzam raz jeszcze tzw.membrany czyli pończochy niech noszą nasze żony,matki i kochanki,ale po co nam to na dachy do cholery ,takie życzy na sobie eksperymentować,o to to nie ja wybrałem papę i śpię spokojnie,a też kupiłem bdb. folię bo chciałem by "reformowalny",sprzedałem szybciej niż kupiłem tj.oddałem do producenta,bo niec hciałbym kogoś wrzucić na minę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benyś 10.11.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 A ja znam zrób rynienkę za kominem w kalenicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benyś 10.11.2006 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Problem inwestora jest wtedy gdy moja obróbka jest właściwa a komin nadal cieknie bo napewno nie mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts