Tm. 14.06.2020 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Te Fral jest w chorych cenach pod prawie 3k zł.I tez tak chce zrobić, z tym że mniej estetycznie - niemniej jednak sama rura mi potrzebna plus fartuch na okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajprzeznet 14.06.2020 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Zmuszony byłem zakupić przenośny klimatyzator do tymczasowego budynku którego używam. Trafiłem za tysiąc zł używany MPM 12-KPO06.Ja mogłem sobie zrobić otwór więc rurę z gorącym powietrzem wywaliłem przez ściankę, natomiast w zestawie miałem maskownice do okna - czyli uchylam okno, montuje maskownice i do niej podpinam rurę. Testowałem to i nawet dawało rade, jakby jeszcze trochę to uszczelnić. Naprawdę różnica w powietrzu istotna. Z minusów na pewno hałas - nie ma co patrzeć nawet na tryby pracy, nawet w minimalnym jest głośno. Jak skończę dom to tam na pewno z czasem będzie split, ale w miejscu gdzie nie da się inaczej, u mnie przenośny klimatyzator się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 15.06.2020 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Te Fral jest w chorych cenach pod prawie 3k zł. I tez tak chce zrobić, z tym że mniej estetycznie - niemniej jednak sama rura mi potrzebna plus fartuch na okno Może wystarczy kupić sklejkę o wymiarach skrzydła okna w niej dwie "dziury" wlot o wylot, można dodać jakieś kierownice na otwory na zewnątrz, aby nie zasysało ciepłego powietrza, które wylatuje. Otwierasz okno wkładasz to cudo blokujesz aby nie wylatywało i gotowe. Może trochę ciemniej, ale dodatkowo nie dogrzewa słoneczko bezpośrednio przez szybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 15.06.2020 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Tydzień temu sprzedałem Chigo który można było podobnie przerobić bo miał wlot z boku. Myślę, że sporo klimatyzatorów można ulepszyć w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 16.06.2020 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2020 Te Fral jest w chorych cenach pod prawie 3k zł. I tez tak chce zrobić, z tym że mniej estetycznie - niemniej jednak sama rura mi potrzebna plus fartuch na okno Kupowałem w lutym za ~2000zł. Teraz nie wiem jakie ceny.. ale było myśleć wcześniej PS Bez obrazy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 16.06.2020 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2020 Kupowałem swoje chigo za 400zł w październiku 2 lata temu (bez rury i pilota). Służył do osuszania, ale potem stał. Teraz wystawiłem za te samą kwotę mając nadzieję na odzyskanie chociaż tych 400zł. Miałem średnio 1 telefon na godzinę mimo iż po 2h dopisałem w ogłoszeniu rezerwacja. Cenę kształtuje popyt i podaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 16.06.2020 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2020 (edytowane) Zgadza się, teraz ten fral średnio 500-600zł drożej niż w lutym .-) EDIT: Sprawdziłem, kosztował mnie 23.01 2290zł (jakiś miesiąc później był po 2190) z ratami 0%. Edytowane 16 Czerwca 2020 przez gregos11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts