jjb_pl 08.06.2020 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 Witam.Mam problem w piwnicy po mega ulewie jest woda 10cm-15cm.Dom ma dreny ale jak sprawdziłem poziom wody w studzience rozsączającej zamiast poziomu 2,5m jest teraz 1m.Widziałem że w rogach piwnicy cieknie woda jak z ze źródełka. Załączyłem pompy aby pozbyć sie wody z piwnicy oraz z drenów. Zakładam, że zalanie nastąpiło w momencie kiedy poziom w studzience był większy niż w drenach i woda zaczeła w wlewać się do piwnicy. Sąsiedzi nie ruszają wody i czekają jak opadną wody gruntowe z obawy przed uszkodzeniem fundamentów. Czy dobże robię,że wypompowuje wode z piwnicy czy też mam czekać?Dodam że po całym dniu już nie ma źródełka ze ściany, wiec jakoś postęp jest. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/255134-dreny-a-wypompowywanie-wody-z-piwnicy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts