Tobass 09.06.2020 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Witam wszystkich, Posiadam instalację SATEL Integra i zamierzam zamontować klimatyzację. Myślę o klimatyzacji Haier Flexis Plus, ale jeszcze jej nie mam więc w razie czego mogę zmienić na inną Mam zatem kilka pytań: 1. Czy jest możliwość ustawienia/podłączenia tak, żeby SATEL wyłączył klimatyzację lub przełączył na tryb ECO jak uzbrajam alarm? 2. Czy można podłączyć tak żeby SATEL wyłączył klimatyzację np. 5 min po otwarciu okna? Zakładam że na oknie zamontuję kontaktron podłączony do SATEL i doprowadzę przewód sterujący od SATEL do klimatyzacji. Pytanie czy SATEL jest w stanie tak to wysterować i jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 09.06.2020 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Na oba przedstawione zadania integra może dać on/of czy wymagane napięcie. Pytaj się klimy jakie ma wejścia i co obsłużą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 20.06.2020 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 Generalnie też mam Integrę 256WRL.Tak zrobiłem z zamierzenia, że nie połączyłem tego ani z kamerami, ani ze sterowaniem domu opartym na systemie Salus. Całą instalację zrobiłem na kablach. Zaleca się by alarm- szczególnie prosty, od lat sprawdzony Satel- był tylko od "alarmu". Wszystkie "wydziwy" raz, że mogą wpłynąć negatywnie na zabezpieczenie domu, dwa mogą po prostu się chrzanić.Zapytaj AdamaMK, on generalnie o alarmach ma duże pojęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobass 02.07.2020 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2020 Właśnie doszedłem do podobnych wniosków, że SATEL to raczej system alarmowy, o dupiatych możliwościach inteligentnego domu. Niby da się coś podłączyć ale mało kto to ogarnia, lub tak słabo to działa że nikt nie chce się tego podjąć. Sam bym to podłączył i ustawił, ale nie wiem co i gdzie W zasadzie zapominam o temacie. Ludzie od klimatyzacji twierdzą że posiada ona czujnik obecności człowieka i w razie nieobecności człowieka przez 30 min. klima przechodzi w stan eko (chociaż tyle). Otwieranie okien będę ogarniał z poziomu pilota/aplikacji Mój wniosek... jak kupujesz alarm to skup się na funkcjach alarmu, nie łódź się że INTEGRA to coś więcej, chyba że masz sprawdzony dobry serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 02.07.2020 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2020 Ja wychodzę z założenia, że po co mam kupować kolejne sprzęty gdy integra mi to obsłuży. Pozostaje kwestia wiedzy co posiadany sprzęt umożliwia i jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts