pandemia 10.06.2020 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2020 Witajcie, Mam nadzieję, że to nie jest zbyt ogólne pytanie, ale jestem w tym temacie całkiem zielony. Przymierzam się do zakupu działki budowlanej wielkości ok. 1000 m2 na obrzeżach Warszawy. Planuję wybudować na niej dom, ale za jakieś 10-15 lat (jak dzieci odchowam ), a jak się plany zmienią to działkę zostawię dzieciarni. Jako że kompletnie się na tym nie znam, chciałbym zgromadzić jak najwięcej wiedzy, aby kupić działkę pozbawioną wad prawnych, umożliwiającą budowę w przyszłości małego piętrowego domu o pow. ok. 120 m2, docelowe stworzenie na niej/domu: - własnego ujęcia wody/studni głębinowej, - instalacji paneli fotowoltaicznych, - małego ogrodu warzywnego na własne potrzeby, - i wielu innych rzeczy, którymi nie będę Was zanudzał. W związku z powyższym mam ogromną prośbę: gdzie szukać informacji nt. prawidłowej oceny działek budowlanych pod kątem własnych potrzeb Chodzi mi zarówno o źródła otwarte, jak i książki lub też jeśli możecie polecić mogą być płatne szkolenia/konsultacje u konkretnych, doświadczonych ekspertów. Z góry wielkie dzięki za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam, L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgrusza 03.08.2020 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 (edytowane) Dużo wiedzy czerpię bloga , autor stworzył też kurs nt zakupu działki i opublikował książkę nt budowy domu. Może być dobre na start. Widziałem też książkę: BUDOWA DOMU TO PROSTSZE, NIŻ MYŚLISZ, Edytowane 3 Sierpnia 2020 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts