finlandia 01.12.2020 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2020 Tak, to jest listewka do przykręcania parapetu. Praktycznie tylko firma Klinar tak robi (ich instrukcję linkowałem wcześniej). Parapety wzmocnione robi np. Stropex: ale i np system do montażu w warstwie ocieplenia KiK (MMichał, Ty chyba szybciej znajdziesz foto?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.12.2020 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Parapety w systemie KIK (montaż w warstwie ocieplenia) są wzmacniane stalową szyną: Są jeszcze takie wersje "light" do montowania na murze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 02.12.2020 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 (edytowane) Skoro ta blaszka w wersji „light” podgina się pod wkrętem wkręcanym w XPS’a to całość już bardziej usztywnia ten plastikowy profil w tych moich parapetach. Edytowane 2 Grudnia 2020 przez swierol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.12.2020 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Skoro ta blaszka w wersji „light” podgina się pod wkrętem wkręcanym w XPS’a to całość już bardziej usztywnia ten plastikowy profil w tych moich parapetach. Mówiąc o wzmocnionym miałem na myśli ten wyżej (do montażu na konsolach). Drugi podrzucił mi znajomy który także go dystrybuuje, ale wywinął się od odpowiedzi na pytanie, czy można go podpierać punktowo. ja to interpretuję: nie można, ale tak się robi. Co w żadnym wypadku nie oznacza "dobrze". Może pokaż ten swój parapet, bo będziemy się tak łapać za słówka. Chodzi o taką wersję z wpuszczanym od góry piórem : ? Może tu lepiej widać założenia: lub ten: przy czym ten drugi "aż się prosi" o podpieranie punktowe podkładkami, ale jego producent nie dopuszcza takiej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 02.12.2020 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Mam wyraźne jak byk zdjęcie ale nie można wkleić. Mój parapet jest identyczny jak ten w drugim zdjęciu na czerwonym tlen tylko ta wkładka w kształcie litery te jest w kolorze czarnym. Może podaj maila to Ci wrzuce to zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.12.2020 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Czyli z podkładką na dole? Aktualnie na fb wywołałem dyskusję na temat powtarzalności CP, ale ona poszła szerzej. Wypowiedź jednego z dystrybutorów tego podkładu: "listwa nie służy do klinowania tylko do zakotwienia od strony zewnętrznej" Cała dyskusja jest pod linkiem:https://www.facebook.com/groups/DobryMontazStolarki/permalink/788167682041575/?comment_id=789061265285550&reply_comment_id=789165948608415 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 03.12.2020 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Zdjęcie numer jeden na czerwonym tle, z tą wkładką od góry czyli od miejsca osadzenia ramy okiennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-G 12.05.2022 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2022 Kol. Swierol. Jak z perspektywy czasu oceniasz zakupione okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts