Aniol83 11.06.2020 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2020 Witam, tzw. płaski dach i na nim (mida pv 250 s5, papa polimerobitumiczna dachowa i hydroizolacyjna) czyli wedle mnie asfaltowa - termozgrzewalna. Obecnie chcę położyć kolejną warstwę takiej papy i tu moje pytanie. Czy można użyć lepiku na zimno ABIZOL KL DM i jednocześnie podgrzewać papę przy kładzeniu? Czy rozpuszczalnik z lepiku nie zapali się? Czy lepiej kłaść na zimno czy metoda bez lepiku i zgrzewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.06.2020 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Starą powierzchnię oczyścić i zagruntować. Wgrzać nową papę bez żadnego lepiku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertJG 16.06.2020 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2020 Witam, tzw. płaski dach i na nim (mida pv 250 s5, papa polimerobitumiczna dachowa i hydroizolacyjna) czyli wedle mnie asfaltowa - termozgrzewalna. Obecnie chcę położyć kolejną warstwę takiej papy i tu moje pytanie. Czy można użyć lepiku na zimno ABIZOL KL DM i jednocześnie podgrzewać papę przy kładzeniu? Czy rozpuszczalnik z lepiku nie zapali się? Czy lepiej kłaść na zimno czy metoda bez lepiku i zgrzewać. Jeśli pokrycie z istniejącej papy nie posiada ubytków, dziur, itp to wystarczy nanieść podkład gruntujący (bitumiczny) i papę nawierzchniową zgrzać do podłoża. Jest też opcja przymocowania mechanicznego papy nawierzchniowej do podłoża i zgrzanie tylko zakładów tej papy. I na koniec rada, nie kupuj już więcej "ruskiego g..na" tylko jakiś porządny, polski produkt, którego na rynku nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts