Jarecky007 13.06.2020 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2020 Planuje zrobic podjazd z kostki granitowej lub betonowej. Aktualnie jest podjazd z B20 grubosci ok 15 cm. Auto 40ton wjezdzalo i jest ok. Zastanawiam sie czy kostka betonowa czy granitowa. Jeszcze nie wiem. Mysle jak zrobic podbudowe. Chce od razu podniesc teren. Czy konieczny jest suchy beton w takim przypadku? Myslalem o 30 cm piasku zageszczonym i na to kostka. Prosze o porade fachowcow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 23.06.2020 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2020 Obecnie układam podjazd z granitu u siebie. Ja dałem tłuczeń-kliniec-grys-kostka. Nie dawałem piasku bo wg mnie na piasku jest większa tendencja pływania/kolein itp. Tym bardziej że myślisz o 30cm. Kamienie zagęścisz i jest twardo, nic sie nie porozłazi:-) Ja teraz kombinuje z czego zasypkę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts