MarekPuma88 13.06.2020 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2020 Witam Jesteśmy w trakcie budowy domu parterowego o pow. 100mk. Na etapie budowy dostawilismy taras o pow. 55mk na zasadzie delikatnej ławy fundamentowej Środek zasypalismy piaskiem i postawilismy zadaszenie Chcemy na wierzch polozyc kostkę ew. Płyty betonowe Proszę o pomoc jak wykonczyć ławę która jest końcem tarasu ? Dodam ze ława delikatnie "kruszeje" Czy na wierzch az po brzegi dac kostkę a boki obtynkowac ? Czy zakryc calosc blachą Czy ew deską Proszę o pomoc ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekPuma88 13.06.2020 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2020 https://naforum.zapodaj.net/7a20ca4804c3.jpg.html - link do zdjęcia by było łatwiej zobrazować pytanie Pozdrawiam i licze na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 13.06.2020 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2020 Nie pomogę ale chciałem zapytać o projekt domu.To gotowy czy ind.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.06.2020 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Akurat jestem w trakcie wymieniania (plany) tarasu drewnianego, na podobny do Twojego. Uważam że całość powinna być jednorodna a zakończenie palisadą, albo krawężnikami dedykowanymi dla wybranego systemu. Jeśli ława za wysoka, trzeba trochę skuć. Tak żeby pod płytę lub kostkę dać ok 5 cm piasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekPuma88 14.06.2020 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Dom to "piaseczno 1m" po przeróbkach Lewostronny Dwa okna balkonowe zmienione na jedno 2.30 x 4m Zrezygnowalismy z pom gosp na rzecz szerszeho holu i wyjscia szklanego na ogrod Zlikwidowalismy kominek oraz drzwi laczace salon z holem Ogolnie postawilismy na przestrzen Strop zmienilismy na drewniany zamiast teriwy przez sympatie do lekkosci i jakosci Dach obnizylismy o 1Mb w szczycie Strych urzytkowy 210 cm wysokosci Brak komina Calosc zasilana gazem ew fotowoltaika w przyszlosci Efekt wg nas ZADOWALAJACY przytulny nie duzy nie maly domek w pełni do polecenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekPuma88 14.06.2020 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Dziekuje za odpowiedz Skucie niestety nie wchodzi w gre w murku jest tyle stali szmelow ze .... masakra Mysle np o opasce na wierzch z plyt betonowych jako daszki wewnatrz kostka zgrana poziomem a boki obtynkowane i kompozyt w poziomie ew tynk Co myslicie ? Ew inna propozycja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 14.06.2020 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 z fotki nie widać dokładnie jaka jest wysokość tego fundamentu/murkumiałem też taki murek, a potem decyzje, że będzie kostka, tylko u mnie murek był niższy niż planowany taras, nad murkiem zmieściła się kostka plus pod nią kilka cm podsypki.Ja ukryłem murek pod tarasem, taras został powiększony o około 20 - 30 cm, w koło dałem stopień z kostki zakończony palisadą (takie pojedyncze masywne słupki betonowe).Czyli murek został schowany pod tarasem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekPuma88 15.06.2020 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Witam Dziekuje bardzo za podjęcie tematu Murek jest idealnie na wysokosc lekkiego spadku po polozeniu kostki Teraz faktycznie rozwazam polisade z lekkim poszerzeniem ew. Moze wykonam bloki betonowe i uloze dookola ew obloze istniejacy murek styrodurem zatopie siatka przykryje okapnikiem z blachy i na calosc poloze kostke ew plyty betonowe Mysle ze to bedzie najlepsze rozwiazanie przy obecnej sytuacji Dziekuje raz jeszcze za opinie ew. Jak jakby cos prosze pisac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts