Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Taras Zadaszenie Obróbka

Recommended Posts

Witam

Jesteśmy w trakcie budowy domu parterowego o pow. 100mk. Na etapie budowy dostawilismy taras o pow. 55mk na zasadzie delikatnej ławy fundamentowej Środek zasypalismy piaskiem i postawilismy zadaszenie Chcemy na wierzch polozyc kostkę ew. Płyty betonowe Proszę o pomoc jak wykonczyć ławę która jest końcem tarasu ? Dodam ze ława delikatnie "kruszeje" Czy na wierzch az po brzegi dac kostkę a boki obtynkowac ? Czy zakryc calosc blachą Czy ew deską Proszę o pomoc ! Pozdrawiam

Akurat jestem w trakcie wymieniania (plany) tarasu drewnianego, na podobny do Twojego. Uważam że całość powinna być jednorodna a zakończenie palisadą, albo krawężnikami dedykowanymi dla wybranego systemu. Jeśli ława za wysoka, trzeba trochę skuć. Tak żeby pod płytę lub kostkę dać ok 5 cm piasku.

Dom to "piaseczno 1m" po przeróbkach

Lewostronny

Dwa okna balkonowe zmienione na jedno 2.30 x 4m

Zrezygnowalismy z pom gosp na rzecz szerszeho holu i wyjscia szklanego na ogrod

Zlikwidowalismy kominek oraz drzwi laczace salon z holem Ogolnie postawilismy na przestrzen

Strop zmienilismy na drewniany zamiast teriwy przez sympatie do lekkosci i jakosci

Dach obnizylismy o 1Mb w szczycie

Strych urzytkowy 210 cm wysokosci

Brak komina

Calosc zasilana gazem ew fotowoltaika w przyszlosci

Efekt wg nas ZADOWALAJACY przytulny nie duzy nie maly domek w pełni do polecenia ;)

Pozdrawiam

z fotki nie widać dokładnie jaka jest wysokość tego fundamentu/murku

miałem też taki murek, a potem decyzje, że będzie kostka, tylko u mnie murek był niższy niż planowany taras, nad murkiem zmieściła się kostka plus pod nią kilka cm podsypki.

Ja ukryłem murek pod tarasem, taras został powiększony o około 20 - 30 cm, w koło dałem stopień z kostki zakończony palisadą (takie pojedyncze masywne słupki betonowe).

Czyli murek został schowany pod tarasem

pozdrawiam

Witam Dziekuje bardzo za podjęcie tematu Murek jest idealnie na wysokosc lekkiego spadku po polozeniu kostki Teraz faktycznie rozwazam polisade z lekkim poszerzeniem ew. Moze wykonam bloki betonowe i uloze dookola ew obloze istniejacy murek styrodurem zatopie siatka przykryje okapnikiem z blachy i na calosc poloze kostke ew plyty betonowe Mysle ze to bedzie najlepsze rozwiazanie przy obecnej sytuacji Dziekuje raz jeszcze za opinie ew. Jak jakby cos prosze pisac Pozdrawiam