tentypmich 14.06.2020 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Cześć. Mam wydane aktualne WZ. Interesują nas dwa domy podane poniżej, tylko zastanawiamy się nad praktycznością i typowym problemem z poddaszem czy parterowy ? Druga sprawa jak wygląda sprawa kosztowa obu tych domów ? Który będzie tańszy w budowie ? Na obu domach blachodachówka. Proszę też o polecenie tanich projektów w budowie. szerokość działki 23m, długość 29m. https://z500.pl/projekt/636/Z7+35,wersja-projektu-z7-w-technologii-murowanej-z-katem-nachylenia-dachu-35-stopni.html oraz https://z500.pl/projekt/187/Z210,przytulny-dom-z-dodatkowym-pokojem-na-parterze-i-wygodnymi-schodami-na-poddasze.html Bardzo proszę o pomoc w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 14.06.2020 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Taniej zdecydowanie Z7. Mały praktyczny i jeden z najtańszych w budowie domów. Pomysł nad tania dachówka, dach będzie wyglądał super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tentypmich 14.06.2020 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Taniej zdecydowanie Z7. Mały praktyczny i jeden z najtańszych w budowie domów. Pomysł nad tania dachówka, dach będzie wyglądał super. Tylko znów w Z210 jest mniejsza powierzchnia zabudowy jak i dachu. Polecasz projekt z7 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 14.06.2020 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Myślę że jest wart polecenia jeśli chodzi o taki metraz. W Z210 masz strop, schody, skosy których moim zdaniem docieplenie jest droższe. Nie wiem ile jest fundamentów ale w Z7 są tylko po obrysie. Ja może nie jestem zbyt obiektywny bo mi zawsze się bardziej podobały proste parterowe domki. Ja właśnie buduje domek 70m2. Z dachem ma gotowo, bez okien czyli SSO 80tys. Tez prosty tylko mój konstruktor uparł się na ściany nośne w środku co wiązało się z większą ilością fundentow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajprzeznet 15.06.2020 01:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Zgadzam się że Z7 będzie tańszy w budowie - a o ile ? Ciężko powiedzieć ale zakładam jakieś +/- 20-30%.Z210 - jednak dodatkowe piętro czyli schody, ściany, pokrycie tych ścian, okna, drzwi itp. Oprócz tego strop lany, oraz izolacja całego dachu a nie tylko stropu. Chyba że te pokoje sa naprawdę niezbędne lub dorzucenie np 50 tys zł nie robi różnicy. Jeśli opcja budżetowa to stanowczo Z7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tentypmich 15.06.2020 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Z241 też wydaje się bardzo fajnym projektem. budował ktoś go może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iLuminary 17.06.2020 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Witajcie, Czy Z41 GP da radę wybudowac do stanu pod klucz do 450.000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts