mihalski 14.06.2020 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 hej nie mam wiele doświadczenia , a muszę przesunąć kabel elektryczny ok 90 cm w ścianie karton-gips 12 mm. będzie pod oświetlenie witryn i pod szafki kuchenne. Niestety będzie to w miejscu widocznym bo tam jest przerwa międzi górnymi szafkami (wolnowiszący okap). mam dom szkieletowy więc przeprowadzenie kabla pod płytą nie wchodzi w grę , musiałbym pokonać 2 słupki konstrukcji szkieletowej. Ściany są już gotowe do malowania. Trochę się boję wybruzdowania poziomego na wysokości 230 cm tak na głębokość 6-8 mm w płycie. bo potem jak to zagipsuję to będzie pękać w tym miejscu - mam rację ?Poradźcie jak to zrobić , aby nie pękało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 14.06.2020 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 W g-k kable prowadzi się za płyta a nie w niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mihalski 14.06.2020 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 W g-k kable prowadzi się za płyta a nie w niej. no wiem, ale przecież pisałem, że nie mogę tego zrobić za bo mam słupki konstrukcyjne szkieletu , a nie chcę pruć całych ścian i przewierać się przez słupki , jakiś pomysł konstruktywny , bo za tydzień montują mi kuchnię. Sytuacja jest podbramkowa, liczyłem na pomysły....... czym może skutkować wybruzdowanie w płycie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 14.06.2020 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 nie chcę pruć całych ścian Jakiś dramatyczny ton przyjmujesz. Nie prujesz całych ścian tylko nożykiem wycinasz np 10x100cm wiercisz dziurki w szkielecie przeciągasz przewód wycięty element wklejasz szpachlujesz itd. Na koniec browar. Jak wyrzeźbisz coś na 6-8mm też musisz szpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts