samremontuje 15.06.2020 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Witam, Mam sporo suporexu z odzysku, który był murowany na 12cm. Chciałbym wymurować z niego ścianę do garażu wolnostojącego kładąc bloczki na płasko na 24cm, ale z jednej strony jest ochlapany barankiem betonowym- tą stroną, na którą będzie nakładana zaprawa. Pytanie czym to murować? Zaprawa cieńkowarstwowa raczej się w tej sytuacji nie sprawdzi. I jeszcze jedno pytanie - moczyć bloczki przed muorwaniem, czy nie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 15.06.2020 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Normalna zaprawa cementowa bo wypełnisz ewentualne luki a cienkowarstwowym klejem tego nie zrobisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samremontuje 15.06.2020 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 A co z moczeniem? Jak rozbierałem ściany to niektóre bloczki praktycznie wcale nie trzymały się zaprawy i zastanawiałem się, czy to nie wynika ze zbyt szybkiego wiązania zaprawy na bloczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 15.06.2020 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Można moczyć ale jak zrobisz bardziej płynną zaprawę to też będzie dobrze , ktoś mógł robić zaprawę wapienną dlatego słabo trzymały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts