coachu13 16.06.2020 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2020 Planuję zrobić sobie drenaż z deszczówki.Planuję zakupy i widzę dwa rodzaje rur drenarskich.Zwykłe i takie w oplocie z włókniny.Jaką przewagę daje ten oplot bo cena jest x2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 16.06.2020 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2020 Planuję zrobić sobie drenaż z deszczówki. Planuję zakupy i widzę dwa rodzaje rur drenarskich. Zwykłe i takie w oplocie z włókniny. Jaką przewagę daje ten oplot bo cena jest x2 ? Otulina chroni rurę przed zamulaniem z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 16.06.2020 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2020 Zamuleniem z zewnątrz ?Rozumiem, że masz na myśli rury drenarskie z otworami.Ale występuję rury drenarskie bez otworów, także z otuliną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 17.06.2020 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Ktoś wie jaka jest różnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inżH2O 17.06.2020 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Zamuleniem z zewnątrz ? Rozumiem, że masz na myśli rury drenarskie z otworami. Ale występuję rury drenarskie bez otworów, także z otuliną. Tak z zewnątrz drobinkami gruntu. Rura bez perforacji służy jako kolektor do odprowadzania zebranej wody np do odbiornika i jest układana na odcinku, na którym nie chcesz, aby wcześniej zebrana woda się rozsączała. Nie spotkałem rury drenarskiej bez perforacji w otulinie - nie ma to uzasadnienia technicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 18.06.2020 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Dziękuję bardzo za odpowiedz! Mam jeszcze jedno pytanie. Z osadnika wychodzi mi rura elastyczna 111mm.Natomiast rura drenarska i wszystkie kolana mają po 100mm.Jak to zgrać/połączyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inżH2O 18.06.2020 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Dziękuję bardzo za odpowiedz! Mam jeszcze jedno pytanie. Z osadnika wychodzi mi rura elastyczna 111mm. Natomiast rura drenarska i wszystkie kolana mają po 100mm. Jak to zgrać/połączyć ? Jeżeli ta rura elastyczna ma te 111mm na zewnątrz to standardowa złączka do rury kanalizacyjnej 100/110 od systemu drenarskiego + mufa DN110 do połączenia złączki i rury elastycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 19.06.2020 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts