Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Aggi

kroyena

Recommended Posts

• Odpowiedzi 608
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aggi a może sama znajdź te kamienie będzie taniej, bo 700 zł to chyba przesada :o :roll:

Chyba że tak jak napisała Andrzejka te kamienie jakieś specjalne

Znależć to nie problem, tylko jak sobie takiego bydlaka przytoczyć? :wink: Kamień o odpowiednim rozmiarze waży 80 - 150 kg sztuka. Wiadomość pewna, bo wczoraj u jednego gospodarza dokonywaliśmy ważenia. :D Była niezła jazda zanim udało się toto wciągnąć na wagę.

25 sztuk wynika z wielkości domu - im większą powierzchnię zajmie dom, tym więcej kamieni potrzeba. Magik mówił, że generalnie im większe, tym lepsze, ale najlepsze są takie, które da radę udźwignąć 2 ludzi.

Nie myślcie sobie, że ja tak bezkrytycznie podchodzę do takich "czarów", ale z drugiej strony, skoro kilka wieków temu zakopanie kamieni było obowiązkowe, to dlaczego nie? :wink: Może rzeczywiście wszyscy wredni zaczną się trzymać z daleka od mojego domu? :wink: :wink: :wink:

To ja nie wiedziałam że to o taaaaaaaakkkkkkkkkkiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeee kamienie chodzi :o :roll:

Ja tam jajko, pieniążki i sentencje dzisiaj moje dziecko siusiało na ławy i to musi wystraczyć :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aga a siusiane też ma magiczną moc :roll: :roll: :roll: :roll:

Nigdy wcześniej nie slyszalam o takich magicznych dzialaniach :roll: :roll: A wy skąd wiecie takie rzeczy-czyżby tradycja regionalna :roll: :roll:

To ja nie wiedziałam że to o taaaaaaaakkkkkkkkkkiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeee kamienie chodzi :o :roll:

Ja tam jajko, pieniążki i sentencje dzisiaj moje dziecko siusiało na ławy i to musi wystraczyć :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aga a siusiane też ma magiczną moc :roll: :roll: :roll: :roll:

Nigdy wcześniej nie slyszalam o takich magicznych dzialaniach :roll: :roll: A wy skąd wiecie takie rzeczy-czyżby tradycja regionalna :roll: :roll:

wiedza jak to wiedza tu się podsłyszy tu poczyta i jest :wink: :)

Jajko to pomysł mojego męża ktoś mu to powiedział :)

Pieniązki było na Forum i siusianie też było :)

Słowo pisane sama wymysliłam, a na forum tez był jakiś wątek na ten temat :)

I tak się zebrało.

Siusianie nie było planowane ale cóż jak sie córci zachciało to szkoda było zmarnować :wink: :)

Ja już nie musze szukać- dzięki wam poznalam magiczne amulety chroniące ognisko domowe przyszlego domostwa :p

Powiem tylko. że ja na tę okazję zatrzymalam korek z szampana którym świetowaliśmy zakup dzialek :p - mam nadzieję, że przez ten korek nie będzie u nas codziennie w nowym domu picia szampana :roll: Nie mam nic przeciwko świętowaniu szampanem ale co za dużo to nie zdrowo :wink: :lol: :lol: :lol:

Cześć Aggi

Ja nie stosowałem żadnych magicznych symboli.

Jedynie do zbrojenia przymocowałem przed zalaniem ław medaliki Św. Bendykta, patrona budowy.

Po przymocowaniu, coś mnie oświeciło.................

Dokładnie następnego dnia, dostrzegłem żle wykonane przekroje belek zbrojeniowych ułożonych pod zalanie ław i błędnie wykonany wykop pod dom i garaż ( przesunięcie ściany budynku o 1 m ) !!!

Ot taki zbieg okoliczności.

Jestem człowiekiem wierzącym, w trakcie budowy wielokrotnie czułem dziwne oświecenie mojego umysłu i wychwycenie w ostatniej chwili błedów, które dokonałyby się przez "kochane ekipy".

Cała moja budowa, "jakoś szczęsliwie" brnie do przodu, pomimo tylu zawirowań.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości

Mobby