Funia 22.05.2005 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 Oj szkoda, że nie budujesz bliżej, bo te kamienie to bym Ci za darmo dała.Piękne polne. Od wyboru do koloru u teściów na wsi. Ale podejrzewam, że koło siebie też je znadziesz i to za grosze ( o ile nie za darmo ) w pierwszej lepszej żwirowni. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 22.05.2005 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 Aggi a może sama znajdź te kamienie będzie taniej, bo 700 zł to chyba przesada Chyba że tak jak napisała Andrzejka te kamienie jakieś specjalne Znależć to nie problem, tylko jak sobie takiego bydlaka przytoczyć? Kamień o odpowiednim rozmiarze waży 80 - 150 kg sztuka. Wiadomość pewna, bo wczoraj u jednego gospodarza dokonywaliśmy ważenia. Była niezła jazda zanim udało się toto wciągnąć na wagę. 25 sztuk wynika z wielkości domu - im większą powierzchnię zajmie dom, tym więcej kamieni potrzeba. Magik mówił, że generalnie im większe, tym lepsze, ale najlepsze są takie, które da radę udźwignąć 2 ludzi. Nie myślcie sobie, że ja tak bezkrytycznie podchodzę do takich "czarów", ale z drugiej strony, skoro kilka wieków temu zakopanie kamieni było obowiązkowe, to dlaczego nie? Może rzeczywiście wszyscy wredni zaczną się trzymać z daleka od mojego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.05.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 To ja nie wiedziałam że to o taaaaaaaakkkkkkkkkkiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeee kamienie chodzi Ja tam jajko, pieniążki i sentencje dzisiaj moje dziecko siusiało na ławy i to musi wystraczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 22.05.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 To ja nie wiedziałam że to o taaaaaaaakkkkkkkkkkiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeee kamienie chodzi Ja tam jajko, pieniążki i sentencje dzisiaj moje dziecko siusiało na ławy i to musi wystraczyć Aga a siusiane też ma magiczną moc Nigdy wcześniej nie slyszalam o takich magicznych dzialaniach A wy skąd wiecie takie rzeczy-czyżby tradycja regionalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 23.05.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 O! Pieniążki! Dobry pomysł, nawrzucam jutro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.05.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 To ja nie wiedziałam że to o taaaaaaaakkkkkkkkkkiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeee kamienie chodzi Ja tam jajko, pieniążki i sentencje dzisiaj moje dziecko siusiało na ławy i to musi wystraczyć Aga a siusiane też ma magiczną moc Nigdy wcześniej nie slyszalam o takich magicznych dzialaniach A wy skąd wiecie takie rzeczy-czyżby tradycja regionalna wiedza jak to wiedza tu się podsłyszy tu poczyta i jest Jajko to pomysł mojego męża ktoś mu to powiedział Pieniązki było na Forum i siusianie też było Słowo pisane sama wymysliłam, a na forum tez był jakiś wątek na ten temat I tak się zebrało. Siusianie nie było planowane ale cóż jak sie córci zachciało to szkoda było zmarnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 23.05.2005 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Ja już nie musze szukać- dzięki wam poznalam magiczne amulety chroniące ognisko domowe przyszlego domostwa Powiem tylko. że ja na tę okazję zatrzymalam korek z szampana którym świetowaliśmy zakup dzialek - mam nadzieję, że przez ten korek nie będzie u nas codziennie w nowym domu picia szampana Nie mam nic przeciwko świętowaniu szampanem ale co za dużo to nie zdrowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 25.05.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Cześć Aggi Ja nie stosowałem żadnych magicznych symboli.Jedynie do zbrojenia przymocowałem przed zalaniem ław medaliki Św. Bendykta, patrona budowy.Po przymocowaniu, coś mnie oświeciło.................Dokładnie następnego dnia, dostrzegłem żle wykonane przekroje belek zbrojeniowych ułożonych pod zalanie ław i błędnie wykonany wykop pod dom i garaż ( przesunięcie ściany budynku o 1 m ) !!!Ot taki zbieg okoliczności.Jestem człowiekiem wierzącym, w trakcie budowy wielokrotnie czułem dziwne oświecenie mojego umysłu i wychwycenie w ostatniej chwili błedów, które dokonałyby się przez "kochane ekipy".Cała moja budowa, "jakoś szczęsliwie" brnie do przodu, pomimo tylu zawirowań. Pozdrawiam i życzę wytrwałości Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 25.05.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Zupełnie zapomniałam o takich zwyczajach. Jutro zakopiemy w naszych fundamentach monety, może jakiś list ze zdjęciem no i poproszę męża, żeby ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 25.05.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 I obowiazkowo pamiatkowa fotografia tej chwili.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.05.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Aggi gratulki piekny ten Wasz stan zero Trzymam kciuki żeby już wszystko szło dobrze i mury szły do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 27.05.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 piękne są Twoje fundamenty, nawet nie ma co porównywać z poprzednimi . Gratulacje! Właśnie wkleiłam swoje zdjęcia...zapraszam do mojego dziennika.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 28.05.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 No ładne cacko - fundament jak marzenie. Jak taka będzie cała chata - to fiu, fiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.05.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Widzialam widziałam piekne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 29.05.2005 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 Dziękuję Polewam wodą i delektuję się zapachem świeżego betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 29.05.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 Dziękuję Polewam wodą i delektuję się zapachem świeżego betonu I pomyśleć do czeko nas to budowanie doprowadza Beton budzi zachwyt Swoją drogą masz się czym delektować Fundamencik bardzo udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 29.05.2005 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 Fundament piękny , a teraz czekam na mury POZDRAWIAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 30.05.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Aggi - no teraz fundament pięknisty wyszedł Mam nadzieję, że dalsze Wasze budowanie przebiegnie bez najmniejszych problemów za co trzymam kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 30.05.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Gratulacje! Teraz wygląda wzorcowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.05.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Aggi powiem tak raczej z Tobą wszystko oki bo ja też nie rozumię, my też mamy działke rolną dostaliśmy kredyt bez problemu, ważne było że mamy pozowlenie na budowę Coś w tym banku jest nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts