matix1505 16.06.2020 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2020 Witam, muszę w łazience wyrównać kawałek ściany, położone są płytki i bardzo mocno się trzymają, czy mogę nałożyć na nie 1-1,5 cm tynku ? Na nowy tynk przyjdzie kolejna warstwa płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 16.06.2020 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2020 Poszukaj:Grunt szczepny kwarcowy,do płytek wysoko-elastyczny klej.Zobacz na przykładzie Ceresithttps://www.ceresit.pl/pl/practices/tiling/nowe-p_ytki-na-stare-pytki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matix1505 17.06.2020 04:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Dziękuję za odpowiedź ale tutaj jest mowa o położeniu płytek na płytki, a ja na płytki chcę położyć 1,5 cm tynku i dopiero kolejne płytki, czy mogę kłaść tynk na płytki po takim przygotowaniu jak jest to opisane w powyższym linku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.06.2020 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 Szanowny Panie, być może lepszym rozwiązaniem (również pozwalającym na oszczędność czasu) będzie przyklejenie płyty gipsowo-kartonowej. Najpierw musi Pan zastosować grunt z kruszywem kwarcowym np. Śnieżka Acryl-Putz® GU42. Dodatkowo płytę można przykręcić na odpowiedniej grubości kołki. Rekomendowałbym wykonanie próby na mniejszym fragmencie odpowiednio przygotowanego podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts