mar1986 17.06.2020 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Witam, ścianka działowa ja w temacieChcę ją postawić w swoim mieszkaniu deweloperskim]Na podłodze mam wylewkę jastrych 5cm plus steropian 6cm, w steropianie mam instalacje elektryczneCzy taką ściankę z bloczków o grubości 7,5cm mogę postawić na tej wylewce ?4 piętro budynek wielorodzinnyCzy muszę dawać folię pod pierwszą warstwę, w jakim przypadku tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 17.06.2020 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Jaki masz strop i jak będzie ustawiona ta ścianka względem rozpiętości stropu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1986 19.06.2020 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 (edytowane) dziękuję za odpowiedż, strop to płyta kanałowa 20cm-24cm o wytrzymałości 4,5KN/m2 plus steropian 6cm plus jastrych cementowy 5cmpokój jest w kwadracie 5,5m x 4m, płyty kanałowe leża wzdłuż boku 5,5metra, mają długość około 5,5mścianka ma podzielić pokój na dwa mniejsze, ścianka bedzie miała długość około 4m i będzie dzieliła szerokość 5,5metra na dwa pokoje zdecydowałem już o wycięciu wylewki pod ściankę, moje pytanie czy pomiędzy strop a pierwszą warstwę bloczków dawać folię gumową 2mm ? zdania są różne, jedni mówią dawac, inni mówią nie dawać ... i bądź tu mądryfilii chyba nie przykleja się do stropu ? będzie luźna czy ściana nie będzie się suwać wraz z folią po stropie ? waga ściany niewielka, około 130kg/metr bierzący Edytowane 19 Czerwca 2020 przez mar1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.06.2020 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Czyli ścianka będzie w poprzek rozpiętości stropu. To jest bardziej korzystna lokalizacja dla nośności stropu.Wylewkę lepiej wyciąć. Ściana na folii nie będzie przesuwać się po stropie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts