Marcin1991 17.06.2020 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Witam Chcę przejść na fotrowoltaikę i mam pytanie do ogrzewania podłogowego wodnego. Usuwając piec na eko groszek chcę podgrzewać wodę do podłogówki elektrycznie. Które rozwiązanie może być najlepsze: 1 - duży zbiornik z wodą i mocna grzałką2 - powietrzna pompa ciepła3 - elektryczny piec konwekcyjny Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jack3030 17.06.2020 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Witam Chcę przejść na fotrowoltaikę i mam pytanie do ogrzewania podłogowego wodnego. Usuwając piec na eko groszek chcę podgrzewać wodę do podłogówki elektrycznie. Które rozwiązanie może być najlepsze: 1 - duży zbiornik z wodą i mocna grzałką 2 - powietrzna pompa ciepła 3 - elektryczny piec konwekcyjny Z góry dziękuje Jak masz mały do 80m2 energooszczędny dom to możesz myśleć o grzalkach z buforem. W innym przypadku tylko pompa ciepła, przy aktualnych dotacjach kotłownia może Cię kosztowac kilkanaście tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karasso 17.06.2020 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 1) skoro zdecydowałeś się na ogrzewanie elektryczne to dlaczego wodą chcesz grzać powietrze? Kable w podłodze + porządny sterownik temperatury i po temacie2) opcja najtańsza: fotowoltaika+ taryfa g12 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuuKee 17.06.2020 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 1) skoro zdecydowałeś się na ogrzewanie elektryczne to dlaczego wodą chcesz grzać powietrze? Kable w podłodze + porządny sterownik temperatury i po temacie 2) opcja najtańsza: fotowoltaika+ taryfa g12 . Chce tak zrobić pewnie dlatego że już ma instalację, nikt nie da mu pieniędzy za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 17.06.2020 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Proponuję 50kWp.Powinno wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.06.2020 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Proponuję 50kWp. Powinno wystarczyć. a co na to lekarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.06.2020 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 1) skoro zdecydowałeś się na ogrzewanie elektryczne to dlaczego wodą chcesz grzać powietrze? Kable w podłodze + porządny sterownik temperatury i po temacie 2) opcja najtańsza: fotowoltaika+ taryfa g12 . Pełna zgoda można jednak taniej, grzejniki, klima, pv i taryfa g12w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 18.06.2020 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Witam Chcę przejść na fotrowoltaikę i mam pytanie do ogrzewania podłogowego wodnego. Usuwając piec na eko groszek chcę podgrzewać wodę do podłogówki elektrycznie. Które rozwiązanie może być najlepsze: 1 - duży zbiornik z wodą i mocna grzałką 2 - powietrzna pompa ciepła 3 - elektryczny piec konwekcyjny Z góry dziękuje Z Twojej wypowiedzi wynika, że chyba masz już podłogówkę. Jeśli przejdziesz na prąd ze słońca, to aż się prosi p. 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 18.06.2020 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 (edytowane) a co na to lekarze? Nie podał, czy grzeje zamek, czy dom 35m2. Edytowane 18 Czerwca 2020 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts