Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

cześć,

mam problem przez własną głupotę :evil:

na początku miałem nie zrywać przez parę tygodni, żeby nie podrapać drzwi (brama uchylna wiśniowski, ciemny brąz)

przedwczoraj przypomniałem sobie o tej folii - no i kiszka:( z brzegu odeszła ładnie, ale dalej się rwie - można pośwęcić parę godzin i będzie cacy, ale może jest jakiś sposób, jakaś chemia, tak, żeby nie spłynęła farba??

pozdr,

https://forum.murator.pl/topic/25531-no-i-doczeka%C5%82em-si%C4%99-zwulkanizowana-folia-na-bramie-gara%C5%BC/

Ja miałem kiedyś podobny problem z blachą trapezową. Folii nie dało się za nic zerwać z blachy. Okazało się że przyczyna leży w temperaturze otoczenia. Było za gorąco. Wieczorem, kiedy blacha sięwystudziła, folia zeszła bez problemu. Ale u Ciebie pewnie przyczyna tkwi gdzie indziej, bo to przecież już listopad i upałów nie ma.
Sposób niesprawdzony przeze mnie osobiście, ale zasłyszany: podgrzewać folię suszarką do włosów. Spróbuj może na niewielkiej powierzchni. Powodzenia.
A całkiem możliwe że masz za zimno już na sciąganie folii. Może w takich temp. jakie teraz są folia robi się twarda,krucha i łamliwa, a przy zbyt wysokich wulkanizuje się do podłoża, jak to miało miejsce u mnie

:)

suszarka pomaga, chociaż to żmudna robota...

jeszcze lepiej jak świeci słoneczko - ja niestety wracam późno z pracy i czekam do soboty, żeby się zabrać na całego za zdzieranie ;)

pozdr,

:)

suszarka pomaga, chociaż to żmudna robota...

Suszarka ma za małą wydajność do takiej roboty, kup w pierwszym hipermarkecie z brzegu najtańszą "promocyjną" opalarkę elektryczną.

I tylko w niej z temperaturą nie przesadź, żeby folia się purchlić nie zaczęła :)

J.