Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co dalej zrobić z tą ścianą

bash09

Recommended Posts

Kończę remont ale niestety fachowiec zrezygnował i zostawił niedokończoną ścianę. Pokój salon, ściana o której mówimy to ściana ozdobna za tv. Cały salon pomalowany na kolor Vanilla cream z firmy Beckers. Na ścianie są założone na brzegach pasy z ala cegły, o długości 92cm. Do wypełnienia zostaje środek pomiędzy cegłami o długości 270cm. Wysokość to 250cm. Docelowo miały tam być jakieś płyty meblowe kolorem nawiązujące do podłogi, powieszone poziomo na dystansach, a między płytami profile ze szczotkowanego aluminium, do tego podświetlenie za tymi płytami. Generalnie trochę to abstrakcyjnie brzmiało od początku, nie mogłem czegoś takiego nigdzie w internecie znaleźć ale się zgodziłem.

I teraz pytanie, jakie macie propozycje na wykończenie tej ściany? Nie ukrywam, chciałbym najlepiej zrobić to samemu. Cegły nie chce usuwać, bo trochę za nią zapłaciłem. Myślałem o betonie architektonicznym ale nie wiem czy się zgra z tą cegłą.

fsdfsff.jpg

fsdff.jpg

Edytowane przez bash09

• 3 weeks później...
Beton z cegłą narzucą wnętrzu styl industrialny. Jeśli się Pan na to zdecyduje to dobrze byłoby konsekwentnie dobrać do niego wyposażenie, oświetlenie i dodatki. Przestrzeń pomiędzy ceglanymi dekoracjami można też wypełnić starymi deskami. Da to efekt nieco rustykalny lub w modnym stylu boho. Ścianę można też wyrównać tynkiem i klasycznie pomalować farbą.