martingg 21.06.2020 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2020 Cześć, jaka jest zalecana maksymalna szerokość drzwi balkonowych z ruchomym słupkiem? Tak żeby nie trzeba było ich za często regulować . W projekcie mam obecnie 220cm otwór i myśle czy powiększyć czy zastosować jakiś fix ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.06.2020 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2020 Sobie bym robil 150-180. Ludziom robię 200-210cm. Instrukcje regulacji dostaniesz z oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 22.06.2020 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2020 (edytowane) no właśnie chodzi mi o to żeby było dobrze obecnie otwór ma 220 dając XPS po bokach wyjdzie 210 czyli 2x 105cm, to będzie jakiś duży problem? czy lepiej poszerzysz o 40cm i dać jednego fix Edytowane 22 Czerwca 2020 przez martingg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.06.2020 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2020 Nie wiem co będzie lepiej, bo nie widzę projektu, a na forum nie znajdziesz (mam nadzieję) nieodpowiedzialnych porad rodem z fb. To Twój projekt, wygląd elewacji, założenia architektoniczne a to wszystko należy rozpatrywać łącznie. Zwężenie otworów materiałami styrpodobnymi jest uważane za błąd. W przypadku tak dużego (ok 2metry!) balkonu ciężar konstrukcji i siły działająca na ramę w momencie otwierania skrzydła wymagają kategorycznie dobrego montażu (włącznie z wyparciem narożnika klockami) i każde odstępstwo od tego będzie powodować niedogodności przy otwieraniu. Także - jeśli mowa o zwężaniu to tylko materiałem twardym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts