Muskat 21.06.2020 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2020 Witam, mam problem z kolejną porcją gładzi. Po piórowaniu robi się taki ala baranek. Delikatnie nierówna powierzchnia. Gładź atlas GTA z wałka. Pierwsze kilka ścian nie miały tego efektu na tynku cw. Przy ostatniej dostawie niestety pojawił się problem na gipsowych, a dziś robiłem jedną ścianę na cw i ten sam efekt. Pierwotnie myślałem, że problem był na tynku gipsowym bo wcześniej na cw nie występowało. Szukałem rozwiązania z gruntem, bez, wałek, pędzel... efekt ten sam w niektórych miejscach. Mieszanie gładzi w ten sam sposób, wody około 400ml dolewam i mieszadło koszykowe wkrętarką na 1 biegu. Była sugestia że gładź zapowietrzona, ale wcześniej tego efektu nie było. Dziś nawet starałem się bardzo powoli mieszać i niestety ta sama przypadłość. Gładź nakładam wałkiem w ilości około 2 porcje namoczonego na wysokość ściany ~2,6 na szerokość wałka. Po nałożeniu materiału wyrównuję strukturę. Dawniej używałem cekola a45 i niebieskiego speeda. Nigdy takiego efektu nie miałem. Bez sensu sytuacja, bo będę zmuszony nakładać grubiej, więcej warstw i więcej szlifować a nie o to tu chodziło. Poprzednie pomieszczenia potrzebowały tylko delikatnego szlifu. Tu przez ten efekt się nie da. Jakieś sugestie? pomysły? Świeżo po piórowaniu: Godzina po: Tego efektu nie da się wygładzić, chodź bym szpachelką przejechał to i tak się robi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawnook 22.06.2020 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2020 Tez mialem miejscami takie efekty. Jednak zyrafa wszystko zgarnela do rownosci. Robilem na gipsowych i tak jak u Ciebie, raz bylo gladko raz robila sie "skorka pomaranczy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muskat 22.06.2020 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2020 Ooo dokładnie pasuje to określenie "skórka pomarańczy" Zastanawiam się czy nie trafiła się jakaś lipna partia materiału. Żyrafą się zgarnie, ale szkoda grubszej warstwy. Miała być cienka na gipsowym. Jak wykończę materiał reszta pomieszczeń pójdzie w super finisch, a klatka schodowa w twardego cekola a45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawnook 23.06.2020 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2020 Sprobuj fluggera lsr. Na forum samoroby polecaja. Ja zrobilem wszystko na Gta wiec nie mam porownania. Teraz troche zaluje, moglem potestowac rozne materialy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts