redtyper 22.06.2020 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2020 Witam, Ponad rok czasu temu w piwnicy pękła mi rura od wody, została ona odkuta oraz wstawiony zawór. W takim stanie było to przez około pół roku, po tym czasie pękła 30cm dalej, wstawiono złączkę i nową rurę od zaworu do zlączki. Planuję to zrobić, tylko teraz pytanie jak? Zalać to betonem ? Co zastosować, żeby osłonić rurę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.06.2020 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2020 Nie można zalewać bezpośrednio. Rurę należy zaizolować tym samym zapewnić jej ruch. Najlepsze do tego celu są dedykowane izolację piankowe. Wtedy takie coś zasypać suchym piaskiem i na to wylewkę. Można ostatecznie zasypać keramzytem i zrobić wylewkę, ale najlepiej tak jak napisałem powyżej, izolacja-zapobiega roszeniu się rury i umożliwia ruch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redtyper 22.06.2020 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2020 Dzięki, trochę mi rozjaśniło.Czy o taką izolację Ci chodzi? [ATTACH=CONFIG]445448[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.06.2020 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2020 Niestety nie widzę ale coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts