rafcio1 20.08.2002 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2002 No wlasnie. Czy ktos slyszal o tym srodku. Slyszalem, ze moge tym srodkiem wytepic krzaki akacji, ktore zarastaja moja dzialke. Ale niestety w sklepie ogrodniczym nie slyszeli o takim preparacie. Czy w ogole istnieje Krzewotoks?Roundapem juz probowalem, ale po poewnym czasie krzaki odrastaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba 20.08.2002 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2002 o krzewotoksie nie słyszałam ale jest "Arsenal"- środek który tępi wszystko. Nie służy do oprysków ponieważ zostawia "spaloną ziemię" i przez kilka lat nic nie rośnie. Kupić można nie w sklepach ogrodniczych ale raczej w składach chemicznych lub ze środkami do dezynfekcji i dezynsekcji. Stosują to firmy sanitarne do oprysku chodników, żeby nie zarastały trawą.Na drzewa napewno działa, ale trzeba podać pod pień i wiosną nie wypuści liści. baba [ Ta Wiadomość była edytowana przez: baba dnia 2002-08-20 21:43 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcio1 21.08.2002 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2002 dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 04.09.2002 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Baba- czy ten Arsenal działa jak randap, tzn. przez zielone części rośliny dociera do korzenia i powoduje , że paskudztwo usycha? Pomyślałam, że mogłabym wypryskać nim zielsko za płotem, ale nie wiem czy nie wypali mi tego co jest w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba 10.09.2002 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2002 Przez części zielone przenika do korzeni (kłączy) i niszczy je. Następnie rozchodzi się w ziemi. Nie rozkłada się od razu.Stężenie robocze to 250 ml na 10 litrów wody!!! Przy takim stężeniu pada wszystko!!! baba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 13.09.2002 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 A co się dzieje jak się człowiek tego napije ??? albo zje marchewkę, która resztkami sił wyrosła w ogrdku, obok którego tępiono tym zielsko ? Jeśli to paskudztwo działa aż tak skutecznie, to może po prostu ponawiercać (pionowo w dół lub na skos) drzewka przeznaczone do zasuszenia a potem wlać do otworów po parę mililitrów nie rozcieńczanego płynu? Drzewko wykończy, a gleby nie zatruje... Ale to takie moje fantazje spowogowane skojarzeniem preparatu do niszczenia roślin ze "zdrową marchewką z własnnego ogródka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts