gaijin 22.06.2020 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2020 Cześć Kupiłem mieszkanie w którym został z płyt k-g zrobiony głęboki pawlacz w korzystym miejscu. Chcę wymienić drzwiczki które są z płyty wiórowej. Chciałbym też zastosować jakieś zawiasy które domykały by porządnie te drzwiczki (te co są nie robią tego dobrze). Niestety zrobiona konstrukcja z profili daje małe możliwości montażu zawiasów (klasyczne nie załapią się na to co jest). Miałby może ktoś z Państwa jakąś podpowiedź co tu zrobić? Załączam zdjęcia. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 23.06.2020 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2020 zawsze możesz do środka wstawić pionową belkę np 4x4cm w miejscu nowych zawiasów - chwyconą metalowym kątownikiem do góry i dołu lub jakimś drewnianym zastrzałem równolegle do frontowej ścianki, tak aby nie zabierać miejsca i przykręcić zawiasy jakie chcesz. Drzwiczki są z osb, więc też swoje ważą. Możesz kupić w markecie jakiś front meblowy, będzie lżejszy. albo...zrobić otwieranie do góry na siłownikach meblowych, kiedyś miałem takie rozwiązanie w mieszkaniu. działa spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaijin 06.07.2020 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2020 Wzmocniłem profil na którym były zawiasy. Zmieniłem zawiasy na nowe. Sama klapa pawlacza została zamieniona na płytę 10tkę. Waży to około 1,6kg więc daje radę z zawiasami na profilu. Do tego magnes meblowy i wszystko gra. Nie zamierzam nawet malować tej klapy.ROZWIĄZANO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 08.07.2020 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2020 Dobrze zamontowane i wyregulowane zawiasy meblowe powinny być wystarczające. Drzwiczki najlepiej wykonać na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts