Piotrek1 08.02.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Kama, ja nie czekałem, obudowę zrobiłem po miesiacu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibicwikla 08.02.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Ivonesca, czy ten domek to Młka po przeróbkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 08.02.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Kama ja dotej pory nie mam obudowy(2 sezon grzewczy).brak kasy Myśle że zrobie to w tym roku. Jak często czyścicie szybe od kominka? Mimo że mam szybe z pyroliza po paru dniach grzania jest cała okopcona.Temperature na płaszczu mam w tej chwili ok 50 st.Mniej sie brudzi sam kominek,ale szyba dalej jest brudna .Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaD 08.02.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Piotrek1, Twoja obudowa jest bardzo fajna, włanie o co w takim stylu mi chodzi . Czy możesz napisać jaki to model kominka? A o montaż obudowy pytałam się , bo w salonie z kominkami powiedzieli mi, że przy kominkach z płaszczem wodnym lepiej przez jeden okres grzewczy sprawdzić, czy wszystko działa ok, nie przecieka itp. I teraz jestem w kropce, czy robić obudowę czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 08.02.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 kama d uwierz doświadczonemu instalatorowi kominków nie ma potrzeby na czekanie z obudową kominkową przy markowych produktach takich jak lechma czy merkury no chyba że zastosujesz wład firmy kszak wytważany w garażu.Polecam swoje usługi w zakresie montażu i instakacji kominka e-mail:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 09.02.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Kama Makroterm Caro, obudowa to autorski projekt zony. Nie jest jeszcze skończony, bedzie jeszcze wokół kominka ramka wieksza lub mniejsza z kamienia lub nierdzewki. Był wczoraj u mnie Forest i wstepnie nt. rozmawialismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rad76 09.02.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Witam Szanownych forumowiczów, z Waszych postów wynika że nie ma problemów z podłączeniem kominka z płaszczem wodnym do instalacji CO przez wymiennik płytowy, oraz wykozystanie go do podgrzewania CWU. Niestety wszyscy instalatorzy którzy u mnie byli (trzech), proponuja mi podlaczenie kominka przez zbiornik buforowy, ale nie usmiecha mi sie stawianie dwoch zasobnikow (drugi do CWU). Reasumujac, mam kominek z płaszczem wodnym, w przyszlosci bede mial kociol gazowy, chce teraz uruchomic kominek, tak zeby mi grzal CO i CWU (w zasobniku ktory pozniej wykorzystam tez do pieca gazowego).Budynek mam dwukondygnacyjny, na gorze rozprowadzona CO, na dole jeszcze nie.Potrzebuje instalatora ktory bylby w stanie to wszystko pospinac do kupy, oraz wszelkich uwag i podpowiedzi. Na pewno macie jakis zaufanych ludzi, ktorzy wam podlaczali instalacje.Jestem z okolic Grodziska Mazowieckiego. Kontakt [email protected].Z gory dziekuje ipozdrawiam,Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 09.02.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Ivonesca, czy ten domek to Młka po przeróbkach? tak jak pisałam na privie - to żuczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 09.02.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Kama ja dotej pory nie mam obudowy(2 sezon grzewczy).brak kasy Myśle że zrobie to w tym roku. Jak często czyścicie szybe od kominka? Mimo że mam szybe z pyroliza po paru dniach grzania jest cała okopcona.Temperature na płaszczu mam w tej chwili ok 50 st.Mniej sie brudzi sam kominek,ale szyba dalej jest brudna .Wiech witaj Wiech - dawno Cie nie widziałam Ja czyszczę szybę z reguły w każdą sobotę - o ile mam natchnienie jak były mrozy i paliło sie non stop to szyba była brudna...ot....takie uroki kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 09.02.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Witaj Ivo i dzięki za odpowiedż.Ja też czyszcze raz na tydzień w sobote o ile mam ochotę Rad 76. ja mam podłączony kominek do CO i CWU, zasobnik jeden 150 l. wspólny do pieca gazowego.Możesz również zastosować jeden zasobnik z podwójną wężownicą.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rad76 09.02.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Rad 76. ja mam podłączony kominek do CO i CWU, zasobnik jeden 150 l. wspólny do pieca gazowego.Możesz również zastosować jeden zasobnik z podwójną wężownicą.Wiech Dzieki Wiech za odpowiedz, tak wlasnie chce zrobic, potrzebuje tylko instalatora ktory sie na to porwie. jak macie jakichs zaufanych to bardzo prosze o namiary, wlasnie utknalem w robotach ze wzgledu na instalacje. Powiat Grodzisk Mazowiecki. Rad76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch ziemi 09.02.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Witajcie juz niedługo drogie koleżanki i koledzy. Przychylam się do kominka z płaszczem i mam pytanie o makroterma. Czy coś nie za często wspominacie tu o wymianie uszczelki? Czy to jest jakaś słabość, czy wszystkie kominki tak mają? Pozdrawiam. Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 09.02.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Z uszczelką nic nie robiliśmy - uzywamy dopiero od października. Co do szyby - to jak sie długo pali to samo się czyści, mozna tak ułożyc drwno żeby płomień leciał na szybe wtedy sadza sie wypali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 09.02.2006 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Witaj Ivo i dzięki za odpowiedż.Ja też czyszcze raz na tydzień w sobote o ile mam ochotę Rad 76. ja mam podłączony kominek do CO i CWU, zasobnik jeden 150 l. wspólny do pieca gazowego.Możesz również zastosować jeden zasobnik z podwójną wężownicą.Wiech zastosowanie zasobnika biwalentnego to przerost formy nad treścią, za droga sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 10.02.2006 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 rad76 wysłałem na twojego meila wiadomość z ofertą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 10.02.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 1950 ja mam z 1 wezownicą ponieważ nie planuje solarów,ale jeżeli ktoś planuje solary to wydaje mi sie że lepiej kupic z 2 wężownicą. Tak 123 ja wymieniałem uszczelke 2 sezon grzewczy .Zadymiał kominek na mieszkanie .Myślałem że to uszczelka ale po wyczyszczeniu kominka przestało dymic.Koszt uszczelki z klejem ok 25 zł. Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 10.02.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Wiech - u nas też dymiło i okazało się że dymiło z komina który wymagał czyszczenia, po wyczyszczeniu okazało się że pali się jak złoto i nic nie dymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 10.02.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 BK.Jezeli będziesz czyścic kominek sprawdż jak on wygląda po zdjęciu górnej blachy osłaniającej płaszcz wodny.Czyści się też szczelinę ok 3-5mm tuż za szybą kominka u góry.Pozdrawiam Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex.57 11.02.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Witajcie!! Ja też chcę do klubu adoracji kominkowej, na razie używam kominka" gołego", bez płaszczyka ,ale obiecuję poprawę i nastepny będzie już ubrany. Przez pięć sezonów grzania zmarnowałem sporo energi,która mogła ogrzać CWU i w nowej chatce będzie chyba M. (Majka!! przepraszam.) Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czyżu 12.02.2006 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 KamaD. Ja tez dostalam propozycje wkladu kominkowego z plaszczem wodnym Edilkamin, narozny, szyba polokragla i mnie sie osobiscie rowniez podoba. Fakt cena zabojcza, szczegolnie po tym co wyczytylam tu na forum.... Tylko ja caly czas szukam za i przeciw montowania kominka z plaszczem wodnym! Wiecej moich znajomych przemawia za kominkem z grawitacyjnym rozprowadzeniem powietrza. Tak na marginesie, mam 160 m2, sciany Porotherm 30 + welna 10, piec zamierzam kupic Viessmana, ale tez zglupialam, zastanawiam sie miedzy Virtodens 333 i 343 (opcja z solarami podobno w naszych warunkach klimatycznych nie oplacalna), ogrzewanie podlogowe kucbnia, stolowy, lazienki, korytarz.... I badz tu czlowieku madry i buduj domy! Pozdrawiam Klubowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts