dedert 25.06.2020 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2020 Witam. Buduję dom podpiwniczony z garażem łączonym i zastanawiam się nad możliwością zmiany projektu dachów obu budynków. Czy z czegoś takiego można uzyskać przejście pomiędzy poddaszami oraz/lub kopertę na garażu? Do poprawki jest tutaj wysokość pomiędzy stropami. Zamiast 160 cm powinno być 130 cm. Ścian kolankowych jeszcze nie ma. Czy jakiś projektant podjąłby się odpłatnie zmiany tego dachu? Za wysoka mi się wydaje ściana kolankowa budynku. Zamiast 115 cm wolałbym 75 cm. Robi się z domu za duży grzyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedert 09.07.2020 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2020 Dziwne jest też łącznie garażu z domem. Jest to budynek w dylatacji, ściana szczytowa musiała by być wymurowana w połowie, a co z pozostałą częscią ściany? Lepiej by chyba było zrobić przejście w tym miejscu, tylko nie wiem czy miejsca starczy bo musiało by być minimum 200 cm wysokości w tym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.07.2020 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Masz gotowy projekt czy indywidualny? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedert 20.07.2020 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Indywidualny. Chyba za szybko go odebrałem o zapłaciłem za bo dopiero później zobaczyłem to łączenie dachu. Gdyby garaż byl dłuższy o 50 cm to przejście można by zrobić tutaj a tak jest tylko 50 cm szerokości (szerokość to 100 cm ale po 25 cm zabierają mury z każdej strony) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts