radauskas 27.06.2020 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 (edytowane) Zauwazyłem jakiś czas temu mały zółty zaciek pod jednostką wewnętrzną. Domysliłem się, że to skropliny i pomyslałem, że pewnie gdzieś mam źle zaizolowane rury miedziane za jednostką. Dziś ją odchyliłem i się zdziwiłem bo rurki zaizolowane są dosyć dokładnie. A pomimo to z pomiędzy pianki izolacyjnej widac krople. Co może być przyczyną, że na dobrze ( tak to wygląda ) zaizolowanych rurkach skrapla się woda ? Zdjąłem taśmę, którą owieniata była pianka na rurkach na odcinku od zagięcia rurek do srubunków. Obydwie rurki pokryte skroplinami. Chyba nie powinno ich tam być skoro są zaizolowane ? W załaczeniu jakaś fotka z ułożeniem rurek podobnie jak u mnie. Tak jak napisałem wcześniej - pod pianką od zagięcia w bok ( i wyżej pewnie też ) do śrubunków mokre. Edytowane 27 Czerwca 2020 przez radauskas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 28.06.2020 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 Izolacja musi być szczelna, więc jeśli są jakieś dziury trzeba je dokładnie obkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts