Robert14-83 27.06.2020 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 WitamZleciłem zainstalowanie paneli fotowoltaicznych u siebie w domu. Instalator z Taurona przyjechał wymienić licznik na dwukierunkowy - po wymianie okazało się że licznik GPRS nie ma zasięgu sieci(w miejscu instalacji licznika nie ma zasięgu). Licznik pracuje w systemie offline czyli nie można odczytać danych zdalnie. Co mam teraz zrobić? Jak rozwiązać ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miecio 301 27.06.2020 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 Ten zdalny odczyt nie jest dla Ciebie, więc skąd wiesz że zasięgu nie ma? Jak tauron nie odczytuje zdalnie to mogą zmienić na taki z dodatkową anteną a Ty możesz mieć podgląd w aplikacji elicznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert14-83 27.06.2020 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 wiem że nie jest dla mnie, instalator stwierdził po kontakcie z bazą że licznik nie ma zasięgu. zresztą na wyświetlaczu nie ma wskazania przy ikonce KOM więc wiem że nie ma zasięgu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts