Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich,

chciałbym uzyskać pomoc/podpowiedz, a mianowicie noszę się z zamiarem zakupu działki budowlanej, na której biegnie 'nitka' gazociągu (załącznik). Chciałbym dowiedzieć się czy w ogóle rozważać zakup tej działki (cena nie jest okazyjna, natomiast miejsce mi bardzo odpowiada), tzn. jakie mogą być problemy na etapie budowy domu, a także ewentualne późniejsze problemy. To, że na działkę będę musiał wpuścić gazownię w razie jakichś problemów to z tego zdaję sobie sprawę, pytanie co jeszcze ?

Załączam zdjęcia działki, z biegnącym gazem. Wiem także, że będę mógł budować 1,5 od gazu oraz 4 m od granicy działki, więc teoretycznie gazociąg mi w tym kontekście nie przeszkadza.

Podpowiedzcie czy widzicie (patrząc na zdjęcia) możliwe utrudnienia lub jakie z Waszej wiedzy mogą być problemy (bo korzyści raczej nie;))? Co ewentualnie jeszcze powinienem sprawdzić (oraz gdzie) żebym później nie miał niemiłych niespodzianek.

Działka ma szerokość nieco ponad 22m i 39m długości. Ma także w dalszej części (patrząc od drogi) lekki spadek. Dodam jeszcze (o ile to istotne), że w domu gazu raczej nie będzie.

z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.

0FCC619E-F2B7-4731-B0A7-620F5E6D3BC0.jpg

• 2 weeks później...