henrykh 28.06.2020 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 Witam, Proszę o pomoc, ponieważ mam mały problem ze stelażem podtynkowym Koło. Chciałem wymienić zawór napełniający, niestety podczas grzebania w środku ułamałem plastik, do którego jest wkręcony zaworek wodny (zdjęcie). Czy ten biały wystający element, do którego wkręcamy zaworek jest wymienny, czy jakiś klej wytrzyma jakbym chciał do skleić? Czy niestety zostaje mi rozwalanie wszystkiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.06.2020 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 Na pewno nie da się tego skleić Trzeba wymienić na nowy i jeśli dobrze pamiętam to jest rurka podłączenia stelażu do zasilania wodą - a więc trzeba rozebrać w Twoim przypadku lewą stronę zabudowy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykh 29.06.2020 04:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 Dzięki. Dobrałem się jeszcze wczoraj do tego, ten króciec prawdopodobnie nie jest dostępny w sprzedaży. Coś będę musiał kombinować :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.06.2020 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 Są dostępne mosiężne końcówki 1/2"z nakrętką w casto... można dobrać i będą wieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykh 29.06.2020 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 Dzięki. Nie mogę sobie poradzić z odkręceniem tego króćca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.06.2020 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 To złączka Alu pex. Dwa klucze i jeden w prawo drugi w lewo. Potem delikatnie poza spłuczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykh 29.06.2020 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 Nakrętka zaznaczona na czerwono odkręca się, nie mogę tylko odkręcić króćca od nakrętki zaznaczonej na zielono. A ten króciec to taki jest: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.06.2020 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 Bo musiałbyś rozsunąć. Musisz odkręcić również tą poniżej czerwonej strzałki na kolanku i wyjąć ten kawałek pex-a. Obecnie jest "zacięty" przez złoty pierścień pod nakrętką i tego nie zdemontujesz. Zaznaczyłbym ale piszę z tel. Potem już łatwo to wykręcisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykh 29.06.2020 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 ogarnięte w końcu. udało mi się odkręcić ten króciec, ale siedział mocno skurczybyk. zaworek wkręciłem z pominięciem tego plastikowego króćca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts