ziom890 28.06.2020 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 Hej! Rano coś porobiło mi się z instalacją tym razem hydrofor pompuje się bardzo powoli wydajność pompy jak by spadła pięciokrotnie pompa załącza się przy 2bar i wyłącza przy 3,5 tak jak ustawione lecz pompuje bardzo długo.j Przy otwartym kranie pomimo włączonej pompy i tak ciśnienie bardzo powoli spada wcześniej włączyła się na kilka sekund i dobijało z 2 do 3,5 bara teraz to trwa kilka minut gdzie szukać problemu pompa omnitech 1100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziom890 30.06.2020 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 Nikomu nie przychodzi nic do głowy? Wyciągnołem pompe ze studni włączyłem pompowała mocnym strumieniem zawory zwrotne ok. Czy jest możliwe że pod obciążeniem nie pracuje poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinMops 02.07.2020 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2020 Możliwe iż uległa zużyciu poprzez pompowanie wody z piachem. Możesz ja rozkręcić i sprawdzić w jakim stanie jest pompa lub podłączyć na krótko z manometrem i spojrzeć do jakiego maksymalnego ciśnienia dobija i jak długo jej to zajmuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziom890 14.07.2020 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 a czy uszkodzona rura między pompą a hydroforem też mogła by być przyczyną tego? Dzisiaj zaczeła chwilę chodzić i wyłączać się i tak cały czas wskazówka na hydroforze nie podnosi się między hydroforem a pompą mam trójnik kawałek rurki do góry i zawór kulowy po otwarciu normalnie ładuje wodą jak przy zwykłej pracy pompy. A wydaje mi się jakbym słyszał jakieś syczenie powietrza przy filtrze dyskowym który również jest przed hydroforem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.07.2020 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 A wydaje mi się jakbym słyszał jakieś syczenie powietrza przy filtrze dyskowym który również jest przed hydroforem. Sprawdź ten filtr - po prostu go wyczyść - być może jest tak zamulony że pompa nie może przebić przez niego ciśnienia i naładować hydroforu a syczenie to objaw zwiększonego ciśnienia na rurociągu i działanie zawory zwrotnego na samej pompie. Jeśli tego nie zrobisz uszkodzisz sobie pompę - działaj szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts