gooral jurajski 28.06.2020 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 (edytowane) czołem, Jesteśmy na etapie budowy domu szkieletowego. Jako, że nie mamy gazu wybór padł na pompę ciepła. Początkowo zastanawialiśmy się nad gruntówką ale ostatecznie celujemy w powietrze-woda. Zależy nam żeby to był sprzęt dobrej jakości. Jeszcze tydzień temu zdecydowany byłem na NIBE jednak im więcej czytam Forum tym szerzej otwieram oczy... i chyba jednak musimy celować w inną firmę, Na pompę chcemy wydać 20-30tyś zł + podłogówka. Obstawiamy moc 8-10kW. Dom budujemy w okolicach Zawiercia, technologia szkieletowa, parterowy z poddaszem użytkowym pow. użytkowa 150m, lecz grzane będzie tylko 130m. Ocieplenie będzie dość solidne, wszystko wełna: elewacja 10cm, ściany 15cm a dach 25cm - lamdą 0.34 więc raczej powinno być ciepło. Poszukujemy fachowca, który odpowiednio dobierze pompę do naszego domu i od razu właściwie poprowadzi ogrzewanie podłogowe tak żeby wszystko dobrze funkcjonowało. Gdyby ktoś z Was miał jakieś doświadczenia w tym temacie to będziemy wdzięczni za wszelką pomoc i radę Dzięki! Edytowane 28 Czerwca 2020 przez gooral jurajski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 29.06.2020 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 czołem, Jesteśmy na etapie budowy domu szkieletowego. Jako, że nie mamy gazu wybór padł na pompę ciepła. Początkowo zastanawialiśmy się nad gruntówką ale ostatecznie celujemy w powietrze-woda. Zależy nam żeby to był sprzęt dobrej jakości. Jeszcze tydzień temu zdecydowany byłem na NIBE jednak im więcej czytam Forum tym szerzej otwieram oczy... i chyba jednak musimy celować w inną firmę, Na pompę chcemy wydać 20-30tyś zł + podłogówka. Obstawiamy moc 8-10kW. Dom budujemy w okolicach Zawiercia, technologia szkieletowa, parterowy z poddaszem użytkowym pow. użytkowa 150m, lecz grzane będzie tylko 130m. Ocieplenie będzie dość solidne, wszystko wełna: elewacja 10cm, ściany 15cm a dach 25cm - lamdą 0.34 więc raczej powinno być ciepło. Poszukujemy fachowca, który odpowiednio dobierze pompę do naszego domu i od razu właściwie poprowadzi ogrzewanie podłogowe tak żeby wszystko dobrze funkcjonowało. Gdyby ktoś z Was miał jakieś doświadczenia w tym temacie to będziemy wdzięczni za wszelką pomoc i radę Dzięki! Na początek dokladne i rzetelne ozc, na jego podstawie projekt podłogówki i własciwy dobór mocy pompy. Prosze o kontakt na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 29.06.2020 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 czołem, Jesteśmy na etapie budowy domu szkieletowego. Jako, że nie mamy gazu wybór padł na pompę ciepła. Początkowo zastanawialiśmy się nad gruntówką ale ostatecznie celujemy w powietrze-woda. Zależy nam żeby to był sprzęt dobrej jakości. Jeszcze tydzień temu zdecydowany byłem na NIBE jednak im więcej czytam Forum tym szerzej otwieram oczy... i chyba jednak musimy celować w inną firmę, Na pompę chcemy wydać 20-30tyś zł + podłogówka. Obstawiamy moc 8-10kW. Dom budujemy w okolicach Zawiercia, technologia szkieletowa, parterowy z poddaszem użytkowym pow. użytkowa 150m, lecz grzane będzie tylko 130m. Ocieplenie będzie dość solidne, wszystko wełna: elewacja 10cm, ściany 15cm a dach 25cm - lamdą 0.34 więc raczej powinno być ciepło. Poszukujemy fachowca, który odpowiednio dobierze pompę do naszego domu i od razu właściwie poprowadzi ogrzewanie podłogowe tak żeby wszystko dobrze funkcjonowało. Gdyby ktoś z Was miał jakieś doświadczenia w tym temacie to będziemy wdzięczni za wszelką pomoc i radę Dzięki! Witaj, dobrze ze do nowego budynku planujesz od razu pompę ciepła mamy całą rodzinę pomp ciepła Vitocal, więc proponuję zapoznać się z tym, co oferują te produkty (kilka jest tegorocznych nowości w ofercie od kwietnia). Nasi specjaliści na pewno dobiorą odpowiedzie urządzenie - warto zapytać i się poradzić - bez kosztów i zobowiązań TUTAJ znajdż najbliższą lokalizację, w której znajdziesz naszych ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts