eMdzeJ 28.06.2020 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 (edytowane) Cześć Mam prawie 13 letni rekuperator jak w temacie. Ostatnio wentylatory dostały jakiegoś dziwnego pogłosu, są też luzy - wentylator (albo wentylatory) wpadają w dziwny rezonans przy gwałtownych zmianach obrotów np z 1 biegu na 3. Generalnie pracuje całość głośniej. Filtry wymienione, kratki na czerpni i wyrzutni czyszczone regularnie. Wg mnie są walnięte łożyska w wentylatorach. Czy ktoś tutaj wymieniał łożyska samodzielnie w tym modelu i podzieli się jakimiś wskazówkami? Albo chociaż poda jaki typ łożyska kupić aby nie rozbierać tego dwa razy? Będę wdzięczny za podpowiedzi. DziękiMJ Edytowane 29 Czerwca 2020 przez eMdzeJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMdzeJ 30.06.2020 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 (edytowane) dobra rozebrałem to prawie do końca. Łożysko ma oznaczenia NSK 6267. Nigdzie nie mogę czegoś takiego znaleźć. Podpowie ktoś jakiś zamiennik? W załączniku fota dobra nieaktualne, na oko mi coś padło. To jest 626Z a nie 6267. Zostaje dla potomności jakby ktoś szukał co w tym jest zamontowane. Edytowane 30 Czerwca 2020 przez eMdzeJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts