Sowamichal 29.06.2020 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 Witam.Mam kawałek działki kilka dni temu zauważyłem wybijajace szambo. Dokonałem się i jest tam rura conamnej 120mm doprowadzając szambo z posesji obok. Właścicielem posesji jest miasto a mieszkają tam najemcy komunalni. Ziemia jest własnością rodziny od 20 lat. Jak ugryźć temat? Rura jest ponacinana od spodu i szambo sączy się do ziemi natomiast miejsce w którym wybilo to akurat był kielich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 29.06.2020 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 Wniosek o wszczęcie kontroli do Wody Polskie i Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska. Możesz zadzwonić do nich i dowiedzieć się o to jak najskuteczniej zgłosić. Do tego pismo do właściciela o natychmiastowe zaprzestanie zrzutu i działania naprawcze. Możesz wystąpić o usunięcie szkód, ale to już chyba na drodze cywilnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts