Integer 29.06.2020 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 Witajcie, Mam taki dziwny problem, poratujcie bo już nie wiem co zrobić... Podmiotem jest narożnik między ścianką GK (dokładnie GK lepione na obudowie kominka z płyt krzemianowo wapniowych) a ściana murowana. Narożnik został po gruntowaniu a przed malowaniem wypełniony akrylem lekkich szpachlowym Den Braven, po ok dobie został pomalowany farbą Beckers designer white (lateksowa). Po kilku godzinach zauważyłem że na całym narożniku farba jest popękana - wzór podobny do wyschniętego "piasku na pustyni". Nie jeden remont robiłem, parę lat pracowałem w budowlance z takim czymś nie miałem (wątpliwej) przyjemności się spotkać... No nic, poszukałem - znalazłem opinię że akryl nie doschnięty może się jeszcze kurczyć schnąc i farba może popękać. Dobra. Poszlifowane, zaakrylowane jeszcze raz - czekamy. 3 doby. Pomalowałem dziś rano, wałkiem, nie za grubo. Godzina i oczom mym ukazało się coś takiego jak na obrazku... P...lnąłem to wszystko i wyszedłem do drugiego pokoju - niestety kiedyś tam muszę wrócić i jakoś problem rozwiązać. Macie może jakiś pomysł co jest powodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts